ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Консервовані помідори половинками в желе по-латиськи

12 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3386
Головна родзинка томатів у желе - споживати їх можна разом із маринадом.
Головна родзинка томатів у желе - споживати їх можна разом із маринадом. Фото: автора

Незвична овочева заготовка на зиму, яка не лише приємно урізноманітнить ваше повсякденне меню, але й допоможе швидко накрити стіл для прийому гостей.

Простими маринованими огірками та помідорами вже нікого не здивуєш, тому господині щороку випробовують все нові рецепти домашніх заготовок. Ці помідори цікаві зовні й не менш смачні на смак. Великий плюс – таку заготовку можна зробити навіть із великих чи «неліквідних» плодів, оскільки нам знадобляться помідорні часточки. Головна родзинка рецепту в тому, що споживати закуску можна разом із маринадом. Він не лише смачний, але й має приємну консистенцію желе.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг томатів,

2-3 червоні болгарські перчини,

зелень кропу та петрушки,

перець чорний горошком,

лавровий листок.

Заливка:

1 л води,

5 ст. л. цукру (з гіркою),

2 ст. л. солі (без гірки),

1 ст. л. оцту,

10 г желатину.

ПРИГОТУВАННЯ:

Желатин замочити в холодній воді.

Вимити помідори, нарізати їх часточками.

Банки ретельно помити. На дно покласти зелень, нарізаний довільними шматочками болгарський перець, перець горошком та лавровий листок.

Підготовлені помідори щільно скласти в банки.

Для заливки: в каструлі змішати всі складові окрім желатину та оцту. Довести до кипіння та додати оцет. Дати покипіти хвилину й вимкнути вогонь. Додати набряклий желатин та ретельно перемішати до його повного розчинення.

Гарячою заливкою заповнити банки з помідорами по плічка.

Стерилізувати: півлітрові банки – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин.

Закрити кришками, перевернути догори дном та вкутати до охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед споживанням баночки потрібно поставити в холодильник на 1-1,5 години, щоб желе застигло.

мариновані помідори, помідори, помідори на зиму, томати, консервовані помідори, домашні заготовки, домашній погрібець, консервовані помідори половинками в желе, помідори по-латиськи, латиська кухня, маринування, консервування, консервація, заготовки на зиму, помідории в желе, помідори половинками

Коментарі:

  Так  Ні, дякую