Гаряча тема:
- Війна
Простими маринованими огірками та помідорами вже нікого не здивуєш, тому господині щороку випробовують все нові рецепти домашніх заготовок. Ці помідори цікаві зовні й не менш смачні на смак. Великий плюс – таку заготовку можна зробити навіть із великих чи «неліквідних» плодів, оскільки нам знадобляться помідорні часточки. Головна родзинка рецепту в тому, що споживати закуску можна разом із маринадом. Він не лише смачний, але й має приємну консистенцію желе.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 кг томатів,
2-3 червоні болгарські перчини,
зелень кропу та петрушки,
перець чорний горошком,
лавровий листок.
Заливка:
1 л води,
5 ст. л. цукру (з гіркою),
2 ст. л. солі (без гірки),
1 ст. л. оцту,
10 г желатину.
ПРИГОТУВАННЯ:
Желатин замочити в холодній воді.
Вимити помідори, нарізати їх часточками.
Банки ретельно помити. На дно покласти зелень, нарізаний довільними шматочками болгарський перець, перець горошком та лавровий листок.
Підготовлені помідори щільно скласти в банки.
Для заливки: в каструлі змішати всі складові окрім желатину та оцту. Довести до кипіння та додати оцет. Дати покипіти хвилину й вимкнути вогонь. Додати набряклий желатин та ретельно перемішати до його повного розчинення.
Гарячою заливкою заповнити банки з помідорами по плічка.
Стерилізувати: півлітрові банки – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин.
Закрити кришками, перевернути догори дном та вкутати до охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед споживанням баночки потрібно поставити в холодильник на 1-1,5 години, щоб желе застигло.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: