Гаряча тема:
- Війна
Смажені баклажани з яйцем і часником такі прості в приготування, але при цьому дуже смачні. Учасники на деяких кулінарних форумах запевняють, що після приготування вони стають схожими за смаком на м'ясо. Проте мені, скільки не готую цю страву, вона тільки баклажани й нагадує. Швидше за все, смажені в яйцях «синенькі» більше стають схожими на гриби. Особливо наступного дня. Їх можна подавати як окрему страву, або ж разом із будь-яким гарніром.
ІНГРЕДІЄНТИ:
4-5 баклажанів (вага очищених плодів 700 г),
3 яйця,
сіль,
чорний мелений перець,
2-3 зубки часнику,
1-2 ст. л. сметани,
сушений базилік.
ПРИГОТУВАННЯ:
Баклажани почистити від шкірки й нарізати великими кубиками. Щедро посолити та залишити на 15-20 хвилин, щоб відійшла гіркота. Потім помити у воді, трішки відтиснути.
В миску до баклажанів вибити яйця, додати вичавлений часник, чорний перець та сіль за смаком.
Ретельно перемішати все виделкою. Поставити в холодильник на годину-другу (деякі господині рекомендують залишити баклажани маринуватися на ніч, запевняючи, що так буде ще смачніше).
На сковорідці розігріти олію та викласти баклажани разом із яєчною рідиною.
Обсмажити до золотавого кольору з усіх боків, іноді помішуючи. Наприкінці додати сметану, якщо потрібно – досолити та доперчити. Перемішати й вимкнути вогонь.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово смакує як гарячою, так і холодною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: