Гаряча тема:
- Війна
Неймовірно ніжний та смачний смаколик, який готується на «раз-два-три». Для мене сирна запіканка — це ідеальний десерт. Повітряна текстура і дивовижний смак, який подобається і дорослим, і малечі. Ну а якщо додати до неї сезонні ягоди, вийде просто чудовий смаколик! Чергова моя любов — сирна запіканка-рулет, яка готується без грама борошна. Ви, звісно, можете експериментувати й готувати її з іншими ягодами та фруктами, змінюючи щоразу смак. У будь-якому випадку будьте готовими до того, що цей десерт зникне з вашого столу, не встигнувши остаточно охолонути!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Упаковка тонкого лаваша (2 листка).
Для начинки:
400 г кисломолочного сиру,
1 яйце,
100 г цукру,
3 ст. л. сметани,
жменя родзинок,
абрикоси (песики, сливи, груші, яблука тощо),
малина (або будь-які інші ягода на свій смак).
Для заливки:
350 мл сметани,
1 яйце,
100 г цукру,
ванільний цукор.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сир пробити блендером. Додати яйце, цукор та сметану. Ще раз ретельно все збити.
Абрикоси (чи якісь інші фрукти) нарізати тонкими часточками.
Покласти фрукти у сирну масу, додати родзинки, перемішати.
Малину (або будь-які інші ягоди) перебрати й також додати до сирної суміші.
Обережно перемішати, щоб не надто пошкодити ягоди.
Викласти суміш на два листки лаваша.
Обережно, але рівномірно розподілити начинку по всій поверхні лавашів.
Скрутити все у вигляді рулетів і викласти їх в форму для запікання.
Для заливки змішати сметану, цукор, ванільний цукор і яйце. Вилити суміш на рулети (я ще змастила їх трішки вершковим маслом).
Відправити в розігріту до 170ºС духовку та запікати 35-45 хвилин. Дістати запіканку з духовки і дати повністю охолонути.
Нарізати порційними шматками та за бажанням прикрасити ягодами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: