ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М'ясні зрази з яйцем і зеленню в духовці

20 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5854
Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів!
Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів! Фото: автора

Котлети виходять дуже смачними, ніжними, соковитими.

Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів! Замість яєчної начинки можна використовувати обсмажені гриби. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г фаршу (будь-якого за смаком),

100 г батона,

200 мл молока,

1 яйце,

1 цибуля,

сіль

перець,

мускатний горіх,

копчена паприка (за бажанням),

хмелі-сунелі.

Начинка:

4 варені яйця,

зелена цибуля,

кріп,

1 цибулина,

1 плавлений сирок,

вершкове масло,

сіль, перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю дрібно нарізати й підсмажити її на вершковому маслі.

Зелену цибулю подрібнити.

Яйця дрібно нарізати. З’єднати з тертим плавленим сирком та подрібненим кропом.

Додати смажену ріпчасту (разом із маслом, на якому вона смажилася) та зелену цибулі. Начинку посолити та поперчити, ретельно перемішати.

Батон замочити в молоці. Змішати фарш і батон (трохи відтиснути), посолити, поперчити. Додати терту цибулю, яйце, спеції, пряні трави, посолити, поперчити.

Ретельно вимішати та вибити фарш до однорідної маси.

З фаршу сформувати пласкі палянички.

На середину кожної покласти яєчну начинку.

Заліпити начинку, сформувавши котлети.

Викласти котлети на встелене пергаментом деко (швом донизу), збризкати олією.

Запікати при температурі 180ºС протягом 40-45 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зрази можна смажити на сковорідці на олії. Теж дуже смачно, але трішки калорійніше.

котлети, зрази, шніцелі, тюфтельки, тюфтелі, тефтелі, тефтельки, білоруська кухня, страви з фаршу, м`ясо та субпродукти, фарш, м`ясні зрази, зрази з яйцем і зеленню, зрази в духовці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую