Гаряча тема:
- Війна
Воно виходить неймовірно хрустким та розсипчастим. А все за рахунок секретного незвичного інгредієнта – столової ложки горілки! Не варто боятися її додавати – смак алкоголю взагалі не відчувається. Він потрібен для відповідної текстури. Згідно з рецептом пісочне тісто замішується або на сметані, або на майонезі. Я випробувала обидва варіанти й рекомендую використовувати останній. Основа для торта на майонезі виходить в рази смачнішою та крихкішою. Традиційно класичний «Мурашник» роблять із кремом з вершкового масла та вареного згущеного молока. Я таке поєднання не дуже люблю через надмірну калорійність та солодкість. Тому використовувала свій варіант крему – сметана+згущенка. Як на мене, експеримент видався дуже вдалим. Тортик просочився ідеально, а на смак зовсім не нудотний, оскільки цукру в крем я не додавала взагалі (солодкість можна регулювати вареною згущенкою – покласти її більше або менше). До речі, він виходить величезним, але не раджу зменшувати пропорції, оскільки з’їдається смаколик практично миттєво.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
250 г вершкового маргарину,
0,5 склянки цукру,
100 г майонезу або сметани (раджу використовувати майонез),
1 ст. л. горілки,
0,5 ч. л. соди (погасити лимонним соком),
3-3,5 склянки борошна,
ванілін.
Для крему:
1 л сметани (краще домашньої, жирної),
0,5 л вареного згущеного молока.
Для прикраси:
шоколад або шоколадні цукерки.
Склянка – 250 мл.
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто: маргарин натерти на тертці з великими вічками. Просіяти борошно та перетерти руками на крихту Всипати цукор, ванілін, влити сметану та горілку. Ретельно вимісити (тісто пісочне, тому замішувати його треба досить оперативно, а всі інгредієнти обов’язково мають бути холодними).
Розділити тісто на 4 частини, накрити їх плівкою та прибирати на годину в холодильник.
Деко щедро змастити маргарином (для вищезазначеної кількості інгредієнтів мені знадобилося їх два).
Потім перекрутити кожну частину тіста через м'ясорубку (я просто тру на тертці з великими вічками, щоб потім не мити м’ясорубку). Викласти «тістову локшину» на деко, рівномірно розрівняти.
Випікати до приємного золотавого кольору (все залежить від вашої духовки), приблизно 15-30 хвилин при 170°С. Викласти готові пісочні коржі у велику глибоку миску, поламавши їх. Дати повністю охолонути й подрібнити на ще менші шматочки.
Крем: в мисці з’єднати сметану та варене згущене молоко. Збити все міксером до потрібної густини (мають утворитися круті піки).
Формування: викласти крем в миску з пісочною основою.
Ретельно перемішати все ложкою (або навіть рукою) та сформувати мурашину гірку.
Зверху притрусити торт тертим шоколадом, імітуючи землю.
Дати смаколику просочитися на холоді мінімум 12 годин і лише тоді розрізати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: