Гаряча тема:
- Війна
Булгур у нашій сім'ї прижився одразу й надовго! Проте раніше ми його завжди варили, а ось запікати в духовці довелося вперше. Вийшло навіть краще, ніж очікувалося! Тепер це бажана страва на нашому столі — швидка в приготуванні, однаково смачна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г курячих сердечок,
500 г булгуру,
150 г твердого сиру,
1 морквина,
1 цибулина,
2 болгарських перчини,
1 ч. л. солі,
1 ч. л. гірчиці,
2 ст. л. олії,
1/4 ч. л. солодкої паприки,
1/4 ч. л. хрону,
перець мелений чорний,
1-2 зубчики часнику,
1/2 ч. л. соєвого соусу,
дрібка цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сердечка помити, розрізати навпіл. Приготувати маринад, змішуючи сіль, олію, гірчицю, паприку, хрін, перець мелений чорний, вичавлений через прес часник, соєвий соус та цукор. Сердечка змішати з маринадом та залишити маринуватися.
Булгур помити під проточною водою.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями.
Перець почистити та нарізати смужками.
Змішати булгур із овочами. Викласти все у форму для запікання.
Зверху викласти замариновані сердечка разом із маринадом.
Залити все курячим бульйоном (чи водою), щоб вкрила булгур на два пальці.
Поставити в духовку й запікати при 180-200ºС до готовності м'яса (приблизно годину). За 20 хвилин до кінця посипати тертим сиром.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за таким же принципом можна готувати рис, гречку, картоплю. Також можна використовувати улюблені спеції.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: