ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булгур з курячими сердечками «без заморочок»

25 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1142
Крупа просочується м’ясмними й овочевими соками!
Крупа просочується м’ясмними й овочевими соками! Фото: автора

Крупа просочується м’ясмними й овочевими соками!

Булгур у нашій сім'ї прижився одразу й надовго! Проте раніше ми його завжди варили, а ось запікати в духовці довелося вперше. Вийшло навіть краще, ніж очікувалося! Тепер це бажана страва на нашому столі — швидка в приготуванні, однаково смачна як у холодному, так і в гарячому вигляді.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г курячих сердечок,

500 г булгуру,

150 г твердого сиру,

1 морквина,

1 цибулина,

2 болгарських перчини,

1 ч. л. солі,

1 ч. л. гірчиці,

2 ст. л. олії,

1/4 ч. л. солодкої паприки,

1/4 ч. л. хрону,

перець мелений чорний,

1-2 зубчики часнику,

1/2 ч. л. соєвого соусу,

дрібка цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сердечка помити, розрізати навпіл. Приготувати маринад, змішуючи сіль, олію, гірчицю, паприку, хрін, перець мелений чорний, вичавлений через прес часник, соєвий соус та цукор. Сердечка змішати з маринадом та залишити маринуватися.

Булгур помити під проточною водою.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями.

Перець почистити та нарізати смужками.

Змішати булгур із овочами. Викласти все у форму для запікання.

Зверху викласти замариновані сердечка разом із маринадом.

Залити все курячим бульйоном (чи водою), щоб вкрила булгур на два пальці.

Поставити в духовку й запікати при 180-200ºС до готовності м'яса (приблизно годину). За 20 хвилин до кінця посипати тертим сиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за таким же принципом можна готувати рис, гречку, картоплю. Також можна використовувати улюблені спеції.

крупи та страви з борошна, булгур, булгур з курячими сердечками, булгур без заморочок, м`ясо та субпродукти, курячі сердечка, курячі серця, потрушки, каша, страви з булгуру, страви з курятини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую