Гаряча тема:
- Війна
Бризоль — страва французької кухні. Це тонкий яєчний млинець або млинець у яєчному клярі з різними начинками. Традиційно готують начинку з фаршу, але кухарі призвичаїлися робити бризолі з риби, грибів, ковбасних виробів тощо.
ІНГРЕДІЄНТИ:
30 маленьких вафельних коржів,
300 г рибного фаршу (у мене з червоної риби — горбуша, форель, сьомга; проте підійде будь-яка риба — хек, тіляпія, тріска, мінтай тощо),
1 плавлений сирок,
1 яйце,
1 цибулина,
сіль за смаком,
перець чорний мелений,
мускатний горіх.
Для льєзону (яєчного кляру):
3-4 яйця,
100 мл вершків (або молока),
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
В миску покласти рибний фарш, натерту цибулю, яйце та тертий плавлений сирок. Посолити, присмачити спеціями.
Ретельно перемішати до однорідності.
Тонким шаром викласти начинку на вафельний коржик.
Накрити фарш другою половинкою вафель.
В такий спосіб підготувати всі вафлі та фарш.
Приготувати кляр з яєць і вершків, ретельно збити вінчиком.
Занурити вафлі в кляр.
Обсмажити на олії з обох боків до красивого золотавого кольору.
Подавати зі сметаною, кружальцями лимона, овочами або улюбленим соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: