ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Вафельні бризолі з рибним фаршем

27 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3568
Ніжна рибка з плавленим сиром, засмажена у збитому яєчному клярі.
Ніжна рибка з плавленим сиром, засмажена у збитому яєчному клярі. Фото: автора

Ніжна рибка з плавленим сиром, засмажена у збитому яєчному клярі — страва з одного боку дуже проста в приготуванні, але в той же час неймовірно смачна і ситна.

Бризоль — страва французької кухні. Це тонкий яєчний млинець або млинець у яєчному клярі з різними начинками. Традиційно готують начинку з фаршу, але кухарі призвичаїлися робити бризолі з риби, грибів, ковбасних виробів тощо.

ІНГРЕДІЄНТИ:

30 маленьких вафельних коржів,

300 г рибного фаршу (у мене з червоної риби — горбуша, форель, сьомга; проте підійде будь-яка риба — хек, тіляпія, тріска, мінтай тощо),

1 плавлений сирок,

1 яйце,

1 цибулина,

сіль за смаком,

перець чорний мелений,

мускатний горіх.

Для льєзону (яєчного кляру):

3-4 яйця,

100 мл вершків (або молока),

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

В миску покласти рибний фарш, натерту цибулю, яйце та тертий плавлений сирок. Посолити, присмачити спеціями.

Ретельно перемішати до однорідності.

Тонким шаром викласти начинку на вафельний коржик.

Накрити фарш другою половинкою вафель.

В такий спосіб підготувати всі вафлі та фарш.

Приготувати кляр з яєць і вершків, ретельно збити вінчиком.

Занурити вафлі в кляр.

Обсмажити на олії з обох боків до красивого золотавого кольору.

Подавати зі сметаною, кружальцями лимона, овочами або улюбленим соусом.

риба та морепродукти, брізоль, бризолі, бризоль, червона риба, вафельні бризолі з рибним фаршем, риба, рибний фарш, французька кухня, сьомга, форель

Коментарі:

  Так  Ні, дякую