Гаряча тема:
- Війна
Сезон сливи в самому розпалі, тому готуємо смачний насипний пиріг до чаю з ніжною сирною начинкою. Слива для цього смаколика підходить якнайкраще, адже солодкість пирога нівелюється її легкою кислинкою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто-основа:
280 г борошна,
130 г вершкового масла,
80 г цукру,
дрібка солі,
ванільний цукор,
1 ч. л. розпушувача.
Начинка:
100 г цукру,
200 г вареного згущеного молока,
2 яйця,
500 г жирного кисломолочного сиру,
2 ст. л. крохмалю,
300-400 г сливи.
Форма — 26 см в діаметрі, роз’ємна.
ПРИГОТУВАННЯ:
Борошно просіяти в миску, змішати з дрібкою солі, цукром, ваніліном та розпушувачем. Додати холодне вершкове масло, натерте на тертці з грубими вічками.
Перетерти все руками до стану крихти.
Третю частину крихти відділити, все інше розподілити на дно роз’ємної форми, встеленої пергаментом. Злегка притиснути борошняну суміш долонею.
Сир збити з цукром за допомогою занурювального блендера. Додати яйця, варене згущене молоко та крохмаль.
Пробити все ще раз блендером.
Сирну масу вилити на пісочну основу.
Сливу розрізати на половинки, видалити кісточки. Розкласти фрукти зверху на сирну суміш.
Присипати пиріг борошняною крихтою, яка залишилася.
Відправити смаколик у розігріту духовку. Випікати при 170-180ºС 40-50 хвилин (завжди орієнтуйтеся на свою духовку!)
Готовому пирогу дати повністю охолонути й лише тоді звільнити від форми.
Перед подачею нарізати порційними шматками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: