ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Німецький насипний пиріг до чаю з сиром і сливою

31 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3375

Фото: автора

Хрустка основа, а в середині найніжніша начинка!

Сезон сливи в самому розпалі, тому готуємо смачний насипний пиріг до чаю з ніжною сирною начинкою. Слива для цього смаколика підходить якнайкраще, адже солодкість пирога нівелюється її легкою кислинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто-основа:

280 г борошна,

130 г вершкового масла,

80 г цукру,

дрібка солі,

ванільний цукор,

1 ч. л. розпушувача.

Начинка:

100 г цукру,

200 г вареного згущеного молока,

2 яйця,

500 г жирного кисломолочного сиру,

2 ст. л. крохмалю,

300-400 г сливи.

Форма — 26 см в діаметрі, роз’ємна.

ПРИГОТУВАННЯ:

Борошно просіяти в миску, змішати з дрібкою солі, цукром, ваніліном та розпушувачем. Додати холодне вершкове масло, натерте на тертці з грубими вічками.

Перетерти все руками до стану крихти.

Третю частину крихти відділити, все інше розподілити на дно роз’ємної форми, встеленої пергаментом. Злегка притиснути борошняну суміш долонею.

Сир збити з цукром за допомогою занурювального блендера. Додати яйця, варене згущене молоко та крохмаль.

Пробити все ще раз блендером.

Сирну масу вилити на пісочну основу.

Сливу розрізати на половинки, видалити кісточки. Розкласти фрукти зверху на сирну суміш.

Присипати пиріг борошняною крихтою, яка залишилася.

Відправити смаколик у розігріту духовку. Випікати при 170-180ºС 40-50 хвилин авжди орієнтуйтеся на свою духовку!)

Готовому пирогу дати повністю охолонути й лише тоді звільнити від форми.

Перед подачею нарізати порційними шматками.



насипний пиріг, тертий пиріг, солодка випічка, сухий пиріг, пиріг, німецький пиріг, пиріг до чаю, німецький пиріг з сиром та сливами, пиріг зі сливами, сирна випічка, випічка зі сливами, німецька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую