Гаряча тема:
- Війна
Напевно, немає такої господині, яка хоча б раз у житті не готувала фарширований перець. Я ж пропоную просто ідеальний варіант цієї смачної овочево-м’ясної страви. Цей рецепт мій фірмовий, я готую його вже багато років і фарширований перець залишається улюбленою стравою нашої сім'ї. Спочатку я готувала фарш тільки зі свинини і яловичини, а тепер роблю його практично з будь-яким м'ясом — куркою, індичкою. Підлива в цій страві виходить шалено смачною. Її навіть потім можна використовувати як соус до пасти.
ІНГРЕДІЄНТИ:
10-15 м’ясистих болгарських перців.
Фарш:
500 г свинина-яловичина,
1 скл. рису,
сіль,
чорний мелений перець,
коріандр,
хмелі-сунелі,
копчена паприка,
1 велика цибулина,
1 морквина.
Соус:
4 ст. л. сметани,
2 ст. л. томатної пасти,
1 ст. л. цукру,
1 ст. л. борошна,
вода холодна.
ПРИГОТУВАННЯ:
Моркву натерти, цибулю дрібно порізати. Спасерувати овочі на олії.
Сухий рис промити, залити крутим окропом, зварити до готовності. Змішати фарш, рис, сіль, спеції.
Додати морквяно-цибулеву засмажку й ретельно перемішати.
Нафарширувати фаршем перці (не надто щільно).
Скласти перці у високу товстостінну каструльку.
В чашу покласти сметану, томатну пасту, цукор, борошно, трішки посолити.
Все ретельно розмішати до однорідності.
Влити в томатно-сметанний соус холодну воду й ретельно перемішати.
Залити цим соусом перці в каструлі.
Відправити в духовку й запікати годину при 200ºС.
Подавати перець, щедро поливаючи його соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: