ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Вересня, 2020

Фарширований перець у густій підливі

3 Вересня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 775
Підлива в цій страві виходить шалено смачною.
Підлива в цій страві виходить шалено смачною. Фото: автора

Багато хто любить перець, фарширований м'ясом і рисом, але не всі вміють смачно його готувати.

Напевно, немає такої господині, яка хоча б раз у житті не готувала фарширований перець. Я ж пропоную просто ідеальний варіант цієї смачної овочево-м’ясної страви. Цей рецепт мій фірмовий, я готую його вже багато років і фарширований перець залишається улюбленою стравою нашої сім'ї. Спочатку я готувала фарш тільки зі свинини і яловичини, а тепер роблю його практично з будь-яким м'ясом — куркою, індичкою. Підлива в цій страві виходить шалено смачною. Її навіть потім можна використовувати як соус до пасти.

ІНГРЕДІЄНТИ:

10-15 м’ясистих болгарських перців.

Фарш:

500 г свинина-яловичина,

1 скл. рису,

сіль,

чорний мелений перець,

коріандр,

хмелі-сунелі,

копчена паприка,

1 велика цибулина,

1 морквина.

Соус:

4 ст. л. сметани,

2 ст. л. томатної пасти,

1 ст. л. цукру,

1 ст. л. борошна,

вода холодна.

ПРИГОТУВАННЯ:

Моркву натерти, цибулю дрібно порізати. Спасерувати овочі на олії.

Сухий рис промити, залити крутим окропом, зварити до готовності. Змішати фарш, рис, сіль, спеції.

Додати морквяно-цибулеву засмажку й ретельно перемішати.

Нафарширувати фаршем перці (не надто щільно).

Скласти перці у високу товстостінну каструльку.

В чашу покласти сметану, томатну пасту, цукор, борошно, трішки посолити.

Все ретельно розмішати до однорідності.

Влити в томатно-сметанний соус холодну воду й ретельно перемішати.

Залити цим соусом перці в каструлі.

Відправити в духовку й запікати годину при 200ºС.

Подавати перець, щедро поливаючи його соусом.

 

м`ясо та субпродукти, овочеві страви, страви з овочів, страви з фаршу, фарширований перець у густій підливі, болгарський перець, фарширований перець, фарш

Коментарі:

  Так  Ні, дякую