ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Баклажани в томатно-часниковому соусі

7 Вересня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4558
Страва чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Страва чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді. Фото: автора

Закуска просто шалено смачна, тому вмить зникає зі столу!

Лише три головних інгредієнти, а результат перевершує всі сподівання. Швидко, просто, бюджетно. Страва чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді. Можна замінити кінзу на іншу зелень, але «кінза + баклажани» — це казкове поєднання!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг баклажанів,

4-5 помідорів,

3-4 зубки часнику,

кінза та петрушка,

1 ст. л. цукру,

сіль за смаком

перець червоний мелений,

паприка копчена мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Баклажани нарізати середніми шматочками, посолити та залишити на 10-15 хвилин, щоб вийшла гіркота.

Помідори натерти на тертці (розрізати навпіл і після натирання у вас в руці залишиться лише шкірочка).

Баклажани промити, відтиснути й відправити у сковорідку із розігрітою олією. Обсмажити до золотавої скоринки.

Часник почистити та вичавити через прес у помідорну м'якоть.

Зелень подрібнити й також додати у соус.

Томатно-часникову масу вилити на сковорідку до баклажанів.

Посолити, поперчити, присмачити спеціями та цукром, перемішати. Тушкувати все разом 10 хвилин і зняти з вогню.

Викласти на тарілку, охолодити й насолоджуватися смаком!

баклажани, закуски, закуска, овочі, овочеві страви, страви з овочів, страви з баклажанів, баклажани в томатно-часниковому соусі, баклажан, закуска з баклажанів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую