ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Янгольський кейк без борошна

8 Вересня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1789
Структура кейку м'яка, повітряна, нагадує губку.
Структура кейку м'яка, повітряна, нагадує губку. Фото: автора

Структура смаколика м'яка, повітряна, нагадує губку.

Коли я побачила список продуктів, то була по-хорошому шокована. Їх там так мало і вони такі прості, що цей кейк може спекти будь-яка дитина! До речі, помадку робити не обов’язково, можна просто посипати смаколик цукровою пудрою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

5 яєць,

150 г цукру,

200 г кукурудзяного крохмалю (можна взяти пудинги з різними смаками — у мене 60 г шоколадного),

ванілін,

1 ч. л. розпушувача.

Помадка:

250 г вареного згущеного молока,

3 ст. л. сметани,

сублімована розчина кава.

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця збити міксером із цукром та ваніліном дуже ретельно (маса повинна посвітлішати, а цукор повністю розчинитися).

Обережно просіяти крохмаль (пудинг) та розпушувач.

Вилити тісто у форму для випікання (у мене силіконова, тому я її нічим не змащувала).

Випікати близько 40 хвилин при температурі 180ºС (перевірити готовність за допомогою дерев'яної палички, якщо суха — кейк готовий).

Дати охолонути й дістати із форми.

Помадка: збити вінчиком варене згущене молоко зі сметаною.

Змастити охолоджений кейк помадкою та притрусити кристаликами кави.



кекси, кейк, кекс, мафіни, капкейки, солодка випічка, швидкий кекс, янгольський кейк без борошна, випічка без борошна, янгольський кейк

Коментарі:

  Так  Ні, дякую