ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі гомілки по-мисливськи

28 Вересня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2678
Курячі ніжки набувають апетитного вигляду, аромату і смаку.
Курячі ніжки набувають апетитного вигляду, аромату і смаку. Фото: автора

Дуже смачне, ароматне та ніжне м’ясо!

Терпке червоне вино, овочі, оливки, цукор та прянощі — ось в такій пікантній суміші тушкуються заздалегідь обсмажені курячі ніжки, набуваючи апетитного вигляду, аромату і смаку. Дуже рекомендуємо спробувати. Для цього рецепту підходять будь-які шматочки курятини. Я ж обрала гомілки, оскільки вони найсоковитіші.

ІНГРЕДІЄНТИ:

6 курячих гомілок,

1 морквина,

1 велика цибулина,

1 баклажан,

1 велика болгарська перчина,

лавровий листок,

жменя чорних оливок (у мене в’ялені в оливковій олії),

1 склянка червоного сухого вина,

3 ст. л. соєвого соусу,

300 г помідорів чері,

суміш приправ «Для курки»,

сіль,

0,5 ст. л. цукру,

чорний мелений перець,

сушений часник.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курку замаринувати в суміші спецій та солі.

Баклажани нарізати великими кубиками.

Перець почистити від насіння та нарізати шматочками.

Цибулю подрібнити кубиками, моркву — півмісяцем.

Гомілки підсмажити на оливковій олії зі всіх сторін.

Скласти смажені курячі ніжки в каструлю з товстим дном, а на жирі в якому вони готувалися спасерувати моркву та цибулю.

Покласти до овочів у сковорідці баклажани та перець. Додати цукор. Готувати 5-7 хвилин. Влити вино та соєвий соус, залишити випаровуватися.

Потім додати помідори чері, нарізані на 2-4 половинки.

Покласти тушковані овочі в каструлю з гомілками, додати оливки, лавровий листок та сушений часник.

Тушкувати все разом 15-20 хвилин на маленькому вогні.

курячі гомілки, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курятина, курячі ніжки, курячі гомілки по-мисливськи, курка, рецепти з курятини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую