Гаряча тема:
- Війна
Терпке червоне вино, овочі, оливки, цукор та прянощі — ось в такій пікантній суміші тушкуються заздалегідь обсмажені курячі ніжки, набуваючи апетитного вигляду, аромату і смаку. Дуже рекомендуємо спробувати. Для цього рецепту підходять будь-які шматочки курятини. Я ж обрала гомілки, оскільки вони найсоковитіші.
ІНГРЕДІЄНТИ:
6 курячих гомілок,
1 морквина,
1 велика цибулина,
1 баклажан,
1 велика болгарська перчина,
лавровий листок,
жменя чорних оливок (у мене в’ялені в оливковій олії),
1 склянка червоного сухого вина,
3 ст. л. соєвого соусу,
300 г помідорів чері,
суміш приправ «Для курки»,
сіль,
0,5 ст. л. цукру,
чорний мелений перець,
сушений часник.
ПРИГОТУВАННЯ:
Курку замаринувати в суміші спецій та солі.
Баклажани нарізати великими кубиками.
Перець почистити від насіння та нарізати шматочками.
Цибулю подрібнити кубиками, моркву — півмісяцем.
Гомілки підсмажити на оливковій олії зі всіх сторін.
Скласти смажені курячі ніжки в каструлю з товстим дном, а на жирі в якому вони готувалися спасерувати моркву та цибулю.
Покласти до овочів у сковорідці баклажани та перець. Додати цукор. Готувати 5-7 хвилин. Влити вино та соєвий соус, залишити випаровуватися.
Потім додати помідори чері, нарізані на 2-4 половинки.
Покласти тушковані овочі в каструлю з гомілками, додати оливки, лавровий листок та сушений часник.
Тушкувати все разом 15-20 хвилин на маленькому вогні.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: