ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Жовтня, 2020

Капусняк по-закарпатськи з грибами

29 Вересня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 824
Для приготування смачного українського капусняку з капустою і грибами краще вибирати свинину чи яловичину.
Для приготування смачного українського капусняку з капустою і грибами краще вибирати свинину чи яловичину. Фото: автора

Ця перша страва виходить дуже наваристою, трохи кисленькою, з приємним смаком білих грибів і квашеної капусти.

На Західній Україні цю першу страву ще називають «росолянка» і часто додають до неї пшоно. Проте існують варіації й без крупи. Я вирішила її не використовувати, тому що мені здається, смак супу виходить і так ідеальним. Найсмачніший капусняк із лісовими грибами, але згодяться й печериці чи гливи.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г свинячих ребер,

50 г підчеревини,

1 цибулина,

1 морквина,

300 г лісових грибів (печериць, глив),

500 г квашеної капусти,

5-6 картоплин,

суміш перців мелена,

лавровий листок,

суміш сухих пряних трав (на свій смак),

сіль,

1 зубок часнику,

зелень петрушки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Зі свинячих ребер зварити бульйон. Картоплю почистити й нарізати невеликими кубиками.

Покласти картоплю в бульйон і варити на середньому вогні до напівготовності алежно від того, якої густини суп вам подобається, ви можете трохи зменшити або збільшити кількість картоплі).

Лісові гриби подрібнити та попередньо відварити. Відкинути на сито й промити.

Капусту ретельно відтиснути від розсолу й додати в каструлю з картоплею.

На розігріту сковорідку викласти 50 г підчеревини, нарізаної маленькими кубиками. Коли сало стопиться, шкварки видалити (за бажанням можна залишити). Додати на сковорідку із жиром цибулину, порізану дрібними кубиками, зубок часнику, нарізаний пластинками. Коли цибуля стане прозорою, покласти терту моркву.

Обсмажувати овочі протягом декількох хвилин. Додати гриби й тушкувати протягом 3-4 хвилин на середньому вогні.

Покласти засмажку у суп та варити 10-15 хвилин. Наприкінці приготування додати зелень петрушки, 1 ч. л. сухих пряних трав, суміш перців та лавровий листок. Зняти з вогню і дати трохи настоятися.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для приготування смачного українського капусняку з капустою і грибами краще вибирати свинину чи яловичину: можна також використовувати м’ясо жирного гусака. Не слід варити цю страву з дієтичного м’яса курки та індика.



супи, гриби, страви з грибами, суп з грибами, грибний суп, капусняк, перші страви, капусняк по-закарпатськи, капусняк з грибами, суп, росолянка, закарпатська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую