Гаряча тема:
- Війна
Колись прочитала на сайті в Євгенія Клопотенко, що томат – практично універсальний плід, адже він легко поєднується із багатьма іншими продуктами. Нещодавно вирішила це перевірити і поєднала помідори із солодким і соковитим персиком. Вийшло просто божественно. Навіть і не знаю, чому я не готувала такий салат раніше! Важливо, використовувати у салаті зрілі персики та смачні домашні томати. Цього разу у мене солодкий і ароматний чорний сорт. Хоча з рожевими та жовтими страва виходить не менш смачною.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 середні томати (обов’язково беріть найсмачніші — це головний інгредієнт!),
1 великий персик,
100 г листя салату,
1 червона цибулина,
чорний кунжут (за бажанням).
Заправка:
0,5 лимона,
3 ст. л. оливкової олії,
сіль та суміш перців мелена,
сушений базилік,
2 ч. л. апельсинової гірчиці (можна використовувати іншу, але обов’язково ніжну та солодку),
1 ч. л. меду,
1 ст. л. соєвого соусу.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Додати до неї всі складові заправки, перемішати та залишити на хвилин 10-15 для маринування.
Листя салату помити й просушити паперовим рушником.
Викласти на дно тарілки салат, порваний руками. На нього часточки персика.
Томати помити й нарізати не надто товстими часточками. Викласти на тарілку до персиків і салату.
Полити салат зверху заправкою разом із маринованою цибулею. За бажанням притрусити чорним кунжутом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: