Гаряча тема:
- Війна
За смаком «Шопський» салат не поступається популярному «Грецькому». Свіжі соковиті овочі й солоненький сир — це поєднання, яке не набридає ніколи! Цю страву, звісно, можна готувати в будь-яку пору року, але найкраще, безсумнівно, використовувати овочі саме в сезон. Бажано використовувати томати та перець різних кольорів, так салатик виглядатиме яскравіше. Традиційно його подають, виклавши шматочки овочів шарами, під щедрою шапкою білосніжної тертої бринзи чи іншого солоного сиру. У мене цього разу сулугуні.
ІНГРЕДІЄНТИ:
4 томати (жовті та червоні),
2 болгарських перці (червоний та жовтий),
1 червона цибулина,
150 г сиру сулугуні (або бринзи).
Заправка:
2-3 ст. л. оливкової олії,
дрібка солі,
дрібка цукру,
1 зубок часнику,
суміш перців мелена,
1 ч. л. гірчиці,
1 ст. л. лимонного соку,
суміш трав середземноморська.
ПРИГОТУВАННЯ:
Свіжі великі томати помити й нарізати часточками середнього розміру. Викласти на тарілку.
Цибулю нарізати тонкими напівкільцями, облити окропом та замаринувати в суміші лимонного соку, солі та цукру. Потім викласти зверху на томати.
Солодкий перець почистити від насіння та нарізати довільними шматочками. Покласти зверху на кільця цибулі.
Для заправки змішати всі складові, залишити на 10-15 хвилин, після чого полити салат.
Сир натерти на тертці з дрібними вічками поверх подрібнених овочів. Одразу ж подавати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням можна додати до салату листочки свіжої петрушки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: