Гаряча тема:
- Війна
Смаколик виходить в міру солодкий і дуже ніжний!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
4 яйця,
200 г цукру,
200 мл молока кімнатної температури,
400 г борошна,
ванільний цукор,
2 ч. л. розпушувача,
2-3 груші.
Крем:
1 яйце,
50 г цукру,
250 мл молока,
15 г кукурудзяного крохмалю,
ванілін.
Форма — 24 х 24 см.
ПРИГОТУВАННЯ:
У сотейнику з’єднати яйце, ванілін, цукор і кукурудзяний крохмаль. Влити молоко, розмішати все ретельно вінчиком до однорідності.
Поставити на повільний вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
Накрити крем харчовою плівкою «в контакт», трохи охолодити.
Груші почистити від насіння, розрізати часточками, збризкати соком лимона, щоб не потемніли.
Борошно просіяти, додати розпушувач, перемішати. Збити міксером яйця, ванілін та цукор (суміш має стати світлішою та збільшитися як мінімум у двічі).
Влити молоко, збити на мінімальній швидкості міксера.
Всипати борошно, перемішати лопаткою.
Форму встелити пергаментом.
Тісто перелити у форму, рівномірно розподілити. Викласти шматочки груш, трішки втоплюючи їх у тісто.
Поверх за допомогою кондитерського мішка зробити сітку із заварного крему.
Поставити форму у заздалегідь розігріту до 180°С духовку і випікати 30 хвилин.
Хвилин через 10 витягнути пиріг з форми і повністю охолодити.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: на бажанням пиріг можна посипати цукровою пудрою (я не посипала, він і так дуже красиво виглядає й цукру у ньому цілком достатньо).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: