ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Листопада, 2020

Варена картопля «як молода»

11 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 594
Така картопелька виходить особливо смачною й ароматною.
Така картопелька виходить особливо смачною й ароматною. Фото: автора

Ця страва чудово підходить як гарнір до м'яса або риби, а також на ура з'їдається зі свіжими овочами або салатом.

Така картопелька виходить особливо смачною й ароматною за рахунок того, що її не просто полили сметаною, а приготували сметанну заправку на основі часнику і кропу. На смак страва ну дуже нагадує молоду картоплю.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг картоплі,

2 зубки часнику,

пучок кропу,

100 г вершкового масла,

300 мл сметани,

сіль за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю почистити від шкірки та нарізати великими шматками. Ретельно промити від крохмалю.

Зварити картоплю в підсоленій воді, злити воду, трохи «підсуши» на слабкому вогні без кришки протягом хвилини. Потім додати вершкове масло та струсити, щоб воно перемішалося з картоплею.

Приготувати сметанну заправку: помити й дрібно порізати кріп. Подрібнити часник. У ємність влити сметану, додати кріп і часник, трохи посолити.

Заправку перемішати до однорідності.

Полити сметанною заправкою картоплю.

Накрити кришкою та знову ретельно струсити. Вкутати, щоб страва не охолола, і дати настоятися 7-10 хвилин.

 

картопля, овочеві страви, страви з овочів, овочі, варена картопля, варена картопля як молода, страви з картоплі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую