ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Плов з булгуру із родзинками та свининою

12 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2090
Плов з булгуру виходить розсипчастим, соковитим та дуже ароматним.
Плов з булгуру виходить розсипчастим, соковитим та дуже ароматним. Фото: автора

Не знайдеться, напевно, такої господині, яка б не чула про плов із родзинками.

Родзинки, до речі, є одним із неодмінних інгредієнтів у приготуванні узбецького плову. Що ж стосується конкретно цього рецепта, то технологія схожа із пловом із рису, але булгур робить страву особливою. Вона виходить розсипчастою та водночас соковитою, а ще дуже ароматною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 склянки булгуру,

0,5 кг свинини (в мене шия),

2 морквини,

2 цибулини,

жменя родзинок,

8 зубків часнику,

1 ч. л. зіри,

хмелі-сунелі,

чорний мелений перець,

сіль,

копчена паприка.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо нарізати невеликими шматочками.

Цибулю подрібнити кубиками.

Часник почистити й зубки розрізати навпіл повздовж.

Одну моркву нарізати соломкою, а другу натерти на тертці. В каструлі з товстим дном (в ідеалі, звісно, чавунний казанок) розігріти олію. Викласти м'ясо, посолити, поперчити, додати зіру. Обсмажувати до золотавої скоринки і зменшити вогонь до мінімуму. Через 10-15 хвилин покласти моркву, яку нарізали соломкою, а ще через 10 — натерту на тертці і подрібнену цибулю. Готувати ще 10 хвилин і додати часник і родзинки.

Зверху покласти ретельно промитий булгур, перемішати й трішки посмажити, щоб всі зернини просочилися жиром та соками.

Залити водою так, щоб вона вкривала булгур на 2-3 сантиметри. Додати всі спеції, якщо потрібно досолити та поперчити. Залишити ще на 10-15 хвилин і тільки потім перемішати. Після того, як уся рідина в казанку випарується, зняти плов з вогню і залишити, щоб настоявся ще 10-15 хвилин.

Викласти плов на широку тацю або ж подавати у порційних тарілках.



плов, крупи та страви з борошна, м`ясо та субпродукти, плов з булгуру із родзинками та свининою, плов з родзинками, плов з булгуру, рецепти плову, булгур, плов з булгуром

Коментарі:

  Так  Ні, дякую