Гаряча тема:
- Війна
Гороховий суп є невід'ємною частиною кухні різних країн. Перші згадки про цю страву дійшли до нас з 500-400 років до н. е. Ще Аристофан описав цю першу страву у своєму творі «Птахи», адже в ті часи гарячий гороховий суп подавали просто на вулицях Афін. Примітно, що в різних країнах гороховий суп готується по-різному. Десь це прозорий бульйон із круглими не розвареними горошинами, а десь він більше нагадує нашу горохову кашу. Суп із копченими реберцями виходить густим, наваристим і ароматним. З сухариками, грінками або картопляними чипсами від такої смакоти ніхто не відмовиться!
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г копчених свинячих реберець,
1 склянка сухого зеленого колотого гороху,
2 середніх морквини,
1 цибулина,
5-6 картоплин,
150 г копченої грудинки,
2 зубки часнику,
сіль,
перець за смаком,
зелень кропу,
кмин,
лавровий листок,
картопляні чипси для подачі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Горох промити, залити окропом, додати 1 ч. л. соди. Залишити настоюватися годину, потім відкинути на друшляк та ретельно промити під проточною водою (або просто замочити на ніч).
Набряклий горох покласти в каструлю, додати копчені реберця.
Налити 2-2,5 літра води й поставити варитися. Після закипання зменшити на вогонь і готувати близько 40-45 хвилин. Додати нарізану кубиками картоплю й варити до напівготовності.
Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками.
Грудинку нарізати кубиками.
Обсмажити до золотавого кольору.
Додати в сковорідку зі шкварочками овочі та спасерувати їх до готовності.
Покласти засмажку та вичавлений часник у суп. Посолити та поперчити. Варити ще 10-15 хвилин.
Кріп подрібнити.
Наприкінці приготування покласти в каструлю подрібнений кріп, лавровий листок та кмин. Зняти суп із плити та дати настоятися 5-10 хвилин під кришкою. При подачі покласти в миску чипси, сухарики чи грінки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: