ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гороховий суп на копчених реберцях

13 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8397
Суп із копченими реберцями виходить густим, наваристим і ароматним.
Суп із копченими реберцями виходить густим, наваристим і ароматним. Фото: автора

Можна не любити борщ за його криваво-червоний буряковий колір, можна не любити капусняк за кислинку, але не можна не любити гороховий суп, приготований на ароматних копчених кісточках!

Гороховий суп є невід'ємною частиною кухні різних країн. Перші згадки про цю страву дійшли до нас з 500-400 років до н. е. Ще Аристофан описав цю першу страву у своєму творі «Птахи», адже в ті часи гарячий гороховий суп подавали просто на вулицях Афін. Примітно, що в різних країнах гороховий суп готується по-різному. Десь це прозорий бульйон із круглими не розвареними горошинами, а десь він більше нагадує нашу горохову кашу. Суп із копченими реберцями виходить густим, наваристим і ароматним. З сухариками, грінками або картопляними чипсами від такої смакоти ніхто не відмовиться!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г копчених свинячих реберець,

1 склянка сухого зеленого колотого гороху,

2 середніх морквини,

1 цибулина,

5-6 картоплин,

150 г копченої грудинки,

2 зубки часнику,

сіль,

перець за смаком,

зелень кропу,

кмин,

лавровий листок,

картопляні чипси для подачі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Горох промити, залити окропом, додати 1 ч. л. соди. Залишити настоюватися годину, потім відкинути на друшляк та ретельно промити під проточною водою (або просто замочити на ніч).

Набряклий горох покласти в каструлю, додати копчені реберця.

Налити 2-2,5 літра води й поставити варитися. Після закипання зменшити на вогонь і готувати близько 40-45 хвилин. Додати нарізану кубиками картоплю й варити до напівготовності.

Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками.

Грудинку нарізати кубиками.

Обсмажити до золотавого кольору.

Додати в сковорідку зі шкварочками овочі та спасерувати їх до готовності.

Покласти засмажку та вичавлений часник у суп. Посолити та поперчити. Варити ще 10-15 хвилин.

Кріп подрібнити.

Наприкінці приготування покласти в каструлю подрібнений кріп, лавровий листок та кмин. Зняти суп із плити та дати настоятися 5-10 хвилин під кришкою. При подачі покласти в миску чипси, сухарики чи грінки.

супи, гороховий суп, суп, перші страви, гороховий суп на копчених реберцях, горох, суп з гороху, гороховий суп з копчениною

Коментарі:

  Так  Ні, дякую