ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Листопада, 2020

Баклажани по-азійськи, карамелізовані з часником

19 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 594
Цей рецепт – знахідка для любителів швидких і смачних закусок.
Цей рецепт – знахідка для любителів швидких і смачних закусок. Фото: автора

Цей рецепт – знахідка для любителів швидких і смачних закусок.

Баклажани дуже люблю і завжди шукаю з ними смачні прості рецепти. Нещодавно в одній з кулінарних книг натрапила на цей. Баклажани дуже смачні! Кисло-солодкий соус так і спонукає взяти шматочок хліба і вмочувати його у смачнющий маринад.

ІНГРЕДІЄНТИ:

4 невеликих баклажана,

3-4 зубчики часнику,

1 цибулина,

6 ст. л. коричневого цукру (якщо немає, то можна використовувати білий),

6 ст. л. соєвого соусу,

6 ст. л. рисового оцту (або бальзаміку),

2 ст. л. хересу (або солодкого міцного білого вина),

оливкова олія (для смаження),

кунжут (за бажанням для подачі).

ПРИГОТУВАННЯ:

Баклажани помити, нарізати кубиками й обсмажити у два заходи на сковорідці з олією до золотавого кольору.

Викласти на паперовий рушник, дати олії стекти.

Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити. Підсмажити на сковорідці, де готувалися баклажани.

Додати цукор і карамелізувати овочі. Потім влити соєвий соус, оцет, херес.

Додати попередньо обсмажені баклажани.

Тушкувати все разом 3 хвилини (баклажани мають повністю просочитися соусом).

Подавати закуску, притрусивши злегка підсмаженим кунжутом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному.



баклажани, закуски, закуска, овочі, овочеві страви, страви з овочів, страви з баклажанів, баклажани по-азійськи, баклажани карамелізовані з часником, закуска з баклажанів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую