Гаряча тема:
- Війна
Баклажани дуже люблю і завжди шукаю з ними смачні прості рецепти. Нещодавно в одній з кулінарних книг натрапила на цей. Баклажани дуже смачні! Кисло-солодкий соус так і спонукає взяти шматочок хліба і вмочувати його у смачнющий маринад.
ІНГРЕДІЄНТИ:
4 невеликих баклажана,
3-4 зубчики часнику,
1 цибулина,
6 ст. л. коричневого цукру (якщо немає, то можна використовувати білий),
6 ст. л. соєвого соусу,
6 ст. л. рисового оцту (або бальзаміку),
2 ст. л. хересу (або солодкого міцного білого вина),
оливкова олія (для смаження),
кунжут (за бажанням для подачі).
ПРИГОТУВАННЯ:
Баклажани помити, нарізати кубиками й обсмажити у два заходи на сковорідці з олією до золотавого кольору.
Викласти на паперовий рушник, дати олії стекти.
Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити. Підсмажити на сковорідці, де готувалися баклажани.
Додати цукор і карамелізувати овочі. Потім влити соєвий соус, оцет, херес.
Додати попередньо обсмажені баклажани.
Тушкувати все разом 3 хвилини (баклажани мають повністю просочитися соусом).
Подавати закуску, притрусивши злегка підсмаженим кунжутом.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: