ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Листопада, 2020

Бабусина гарбузова ікра

20 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 735
Чудова альтернатива кабачкової ікри.
Чудова альтернатива кабачкової ікри. Фото: автора

У розпал гарбузового сезону таку ікру завжди робила моя бабуся. Дуже смачно і швидко, добре зберігається, подобається дітям. Чудова альтернатива кабачкової ікри.

Всі ми звикли готувати ікру з кабачків або баклажанів. Але з гарбуза ця закуска не менш смачна. Він в ікрі абсолютно не відчувається, тому впевнена, що страва сподобається навіть «не любителям» цього помаранчевого овочу. Гарбузову ікру дуже смачно їсти просто з хлібом, а із додаванням улюблених трав і гострого перчика виходить чудовий соус до м'ясних страв.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг гарбуза,

1 велика червона цибуля,

1 морквина,

2-3 зубки часнику,

3 помідори,

2 ст. л. цукру,

сіль (за смаком),

1 ст. л. томатної пасти,

невеликий шматочок перцю чилі,

паприка,

сушений тархун (за бажанням),

оливкова олія (для смаження).

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю нарізати кубиками й підсмажити на оливковій олії у чавунному казанку.

Через декілька хвилин у казанок додати моркву, нарізану шматочками довільної форми (кружальцями, соломкою, брусочками тощо).

Наступним додати часник — тонкими слайсами.

Гарбуз почистити й нарізати великими кубиками. Додати в казанок до овочів.

Зменшити вогонь і тушкувати все під кришкою протягом 40 хвилин (не забувати помішувати, поки гарбуз не пустить свій перший сік).

Помідори натерти на тертці, шкірочку викинути. Додати томатну пасту, сіль та цукор.

Вилити томатну заправку до овочів. Додати дрібно нарізаний гострий перчик, паприку, тархун, ретельно перемішати. Продовжувати тушкувати на середньому вогні до випаровування рідини.

Зняти з вогню і пом'яти все товкачем для картоплі е обов'язково до стану пюре — смачніше, якщо залишаться невеликі шматочки).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням ікру можна збити блендером, тоді консистенція буде кремоподібною. Також таку ікру можна консервувати, робити заготовки на зиму. Для цього цілком достатньо гарячу закуску розкласти в стерилізовані сухі банки й закрити металевими кришками.

страви з гарбуза, гарбуз, ікра з гарбуза, закуски, закуска, овочеві страви, страви з овочів, овочі, бабусина гарбузова ікра, гарбузова ікра, домашні заготовки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую