Гаряча тема:
- Війна
Всі ми звикли готувати ікру з кабачків або баклажанів. Але з гарбуза ця закуска не менш смачна. Він в ікрі абсолютно не відчувається, тому впевнена, що страва сподобається навіть «не любителям» цього помаранчевого овочу. Гарбузову ікру дуже смачно їсти просто з хлібом, а із додаванням улюблених трав і гострого перчика виходить чудовий соус до м'ясних страв.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг гарбуза,
1 велика червона цибуля,
1 морквина,
2-3 зубки часнику,
3 помідори,
2 ст. л. цукру,
сіль (за смаком),
1 ст. л. томатної пасти,
невеликий шматочок перцю чилі,
паприка,
сушений тархун (за бажанням),
оливкова олія (для смаження).
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю нарізати кубиками й підсмажити на оливковій олії у чавунному казанку.
Через декілька хвилин у казанок додати моркву, нарізану шматочками довільної форми (кружальцями, соломкою, брусочками тощо).
Наступним додати часник — тонкими слайсами.
Гарбуз почистити й нарізати великими кубиками. Додати в казанок до овочів.
Зменшити вогонь і тушкувати все під кришкою протягом 40 хвилин (не забувати помішувати, поки гарбуз не пустить свій перший сік).
Помідори натерти на тертці, шкірочку викинути. Додати томатну пасту, сіль та цукор.
Вилити томатну заправку до овочів. Додати дрібно нарізаний гострий перчик, паприку, тархун, ретельно перемішати. Продовжувати тушкувати на середньому вогні до випаровування рідини.
Зняти з вогню і пом'яти все товкачем для картоплі (не обов'язково до стану пюре — смачніше, якщо залишаться невеликі шматочки).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням ікру можна збити блендером, тоді консистенція буде кремоподібною. Також таку ікру можна консервувати, робити заготовки на зиму. Для цього цілком достатньо гарячу закуску розкласти в стерилізовані сухі банки й закрити металевими кришками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: