ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Листопада, 2020

Курка з айвою по-тайськи

21 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 594
Курка з айвою — страва, що володіє дивовижним смаком і пікантним ароматом.
Курка з айвою — страва, що володіє дивовижним смаком і пікантним ароматом. Фото: автора

Ніжне куряче м'ясо, багато смачної підливи, ароматні часточки айви — ця проста страва якраз для сімейної вечері або обіду.

Курка з айвою — страва, що володіє дивовижним смаком і пікантним ароматом. У ній дивовижним чином поєднуються ніжне куряче філе і «господиня» осені — вишукана яскраво-жовта айва, яка володіє сильним п'янким запахом. Такий дует — завжди безпрограшний варіант. А корінь імбиру надає страві своєрідної пікантної нотки, вдало вписуючись у загальну композицію смаків.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 куряча тушка (у мене домашня),

2-3 спілих айви,

2 ст. л. тертого імбиру (або 2 ч. л. порошкового),

2 цибулини,

1 ч. л. солодкої паприки,

0,5 ч. л. куркуми,

0,5 ч. л. карі,

цедра половинки лимона,

2-3 зубки часнику,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

3-4 ст. л. соєвого соусу,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курку нарізати порційними шматками, помити, обсушити паперовим рушником. Замаринувати в солі, спеціях, соєвому соусі, тертому імбирі, часнику, лимонній цедрі та гірчиці.

Через 30 хвилин обсмажити курку на олії до золотавої скоринки.

Скласти смажені шматочки курятини у гусятницю або чавунний казанок.

Цибулю нарізати півкільцями та обсмажити на жирі, на якому готувалася курка.

Додати айву, почищену від шкірки та нарізану часточками. Смажити 4-5 хвилин.

Додати засмажку в гусятницю із куркою.

Залити водою, щоб вкрила шматочки м’яса. За потреби досолити, доперчити.

Відправити в розігріту духовку й запікати при 200ºС протягом 1,5-2 годин.





курка, м`ясо та субпродукти, курятина, курка з айвою по тайськи, тайська кухня, страви з курки, айва, страви з айвою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую