Гаряча тема:
- Війна
Курка з айвою — страва, що володіє дивовижним смаком і пікантним ароматом. У ній дивовижним чином поєднуються ніжне куряче філе і «господиня» осені — вишукана яскраво-жовта айва, яка володіє сильним п'янким запахом. Такий дует — завжди безпрограшний варіант. А корінь імбиру надає страві своєрідної пікантної нотки, вдало вписуючись у загальну композицію смаків.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 куряча тушка (у мене домашня),
2-3 спілих айви,
2 ст. л. тертого імбиру (або 2 ч. л. порошкового),
2 цибулини,
1 ч. л. солодкої паприки,
0,5 ч. л. куркуми,
0,5 ч. л. карі,
цедра половинки лимона,
2-3 зубки часнику,
2 ч. л. французької гірчиці в зернах,
3-4 ст. л. соєвого соусу,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Курку нарізати порційними шматками, помити, обсушити паперовим рушником. Замаринувати в солі, спеціях, соєвому соусі, тертому імбирі, часнику, лимонній цедрі та гірчиці.
Через 30 хвилин обсмажити курку на олії до золотавої скоринки.
Скласти смажені шматочки курятини у гусятницю або чавунний казанок.
Цибулю нарізати півкільцями та обсмажити на жирі, на якому готувалася курка.
Додати айву, почищену від шкірки та нарізану часточками. Смажити 4-5 хвилин.
Додати засмажку в гусятницю із куркою.
Залити водою, щоб вкрила шматочки м’яса. За потреби досолити, доперчити.
Відправити в розігріту духовку й запікати при 200ºС протягом 1,5-2 годин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: