ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пюре з селери із зеленим маслом

26 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2880
Корінь селери має дуже яскравий смак і аромат, який стає значно м'якшим після термічної обробки.
Корінь селери має дуже яскравий смак і аромат, який стає значно м'якшим після термічної обробки. Фото: автора

Це неймовірно ніжна та смачна альтернатива картопляному пюре.

Цей овоч рідкісний гість у раціоні більшості людей, а даремно. Адже готувати його не складніше, ніж звичайну картоплю, а користь, закладена в ньому, колосальна! Часто селеру називають овочем із негативною калорійністю, оскільки на її засвоєння організм людини витрачає значно більше енергії, ніж кількість калорій, які з неї отримує. При цьому він є набагато доступнішим, ніж заморський ананас, що вважається відомим «спалювачем» жиру. Корінь селери має дуже яскравий смак і аромат, який стає значно м'якшим після термічної обробки. Також зробити готову страву гармонійнішою і ніжнішою допомагають молоко і сушений часник. Таке пюре ідеально підійде як гарнір до м'яса або риби.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 великий корінь селери,

2 картоплини,

200 мл молока,

50 г вершкового масла,

сіль,

суміш перців мелена,

сушений часник,

мускатний горіх.

Зелене масло:

20 г розтопленого вершкового масла,

зелень кропу,

зелень базиліку.

ПРИГОТУВАННЯ:

Коренеплоди почистити від шкірки, помити й нарізати шматочками однакового розміру е допоможе їм приготуватися одночасно).

Подрібнені овочі залити молоком, посолити, поперчити, додати мускатний горіх.

Варити до готовності під кришкою середньому на це піде від 15 до 20 хвилин після закипання, залежно від розмірів шматочків картоплі й селери). Додати вершкове масло та сухий часник.

Перебити все до однорідності за допомогою занурювального блендера (можна скористатися товкачем для картопляного пюре).

Зелене масло: зелень кропу та базиліку подрібнити ножем. Масло розтопити. Перекласти всю сировину в ступку й ретельно розтерти. За бажанням перетерти суміш крізь сито (мені більше подобається, щоб залишалися дрібні шматочки зелені).

Перед подачею полити пюре зеленим маслом.

овочі, овочеві страви, страви з овочів, смачні гарніри, пюре, селера, селерове пюре, пюре з селери, пюре з селери із зеленим маслом, зелене масло, страви із селери, гарнір, гарніри

Коментарі:

  Так  Ні, дякую