Гаряча тема:
- Війна
Славний борщик український! Наваристий, поживний, густий, такий, щоб ложка стояла! А якщо він ще й з галушками — це вже справжнє приворотне зілля для чоловічого шлунка (та й для жіночого також!). Дуже ситна, по-справжньому домашня страва. Моя сім'я була в повному захваті від полтавського борщу. І особливо від самих галушок. Таких ніжних і невагомих куштувати нам ще не доводилося. Тепер маю ідею приготувати їх окремо як самостійну страву.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 л води,
300-400 г свинини,
чверть головки капусти,
1 великий буряк,
1 морквина,
1 червона цибулина,
300 г квасолі (у мене молода заморожена, стару слід перед використанням попередньо замочити),
2 ст. л. томатної пасти,
2 томати,
5 картоплин,
паприка,
сіль та перець (за смаком),
1 ст. л. цукру,
1 ч. л. яблучного оцту,
зелень петрушки та кропу,
лавровий листок.
Для галушок:
0,5 склянки води,
6 ст. л. борошна,
1 яйце,
сіль,
чорний мелений перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Свинину відварити. Додати квасолю й готувати до напівготовності.
Буряк почистити, нарізати соломкою та підсмажити на олії з додаванням оцту, цукру й солі.
Покласти в борщ картоплю, нарізану кубиками.
Потім додати посічену капусту.
На іншій сковорідці спасерувати цибулю, нарізану кубиками, терту на тертці моркву й помідори. Додати томатну пасту й готувати все разом ще 5 хвилин.
Покласти засмажку в борщ, дати закипіти й додати смажений буряк. За потреби підсолити, поперчити, присмачити спеціями та лавровим листком. Наприкінці заправити борщ зеленню.
Приготувати галушки: воду довести до кипіння, всипати 2 ст. л. борошна, добре розмішати. Потім заварене борошно викласти в глибоку тарілку, охолодити, додати ще 4-5 ст. л. борошна, яйце, сіль, перець і ретельно розтерти ложкою, щоб вийшло рідкувате тісто.
Готову суміш набирати мокрою чайною ложкою і занурювати в киплячий борщ. Варити доти, доки галушки не спливуть (5-7 хвилин).
Подавати традиційно зі сметаною, салом та цибулькою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: