ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Грудня, 2020

Полтавський борщ з галушками

27 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 907
Наваристий, поживний, густий, дуже ситний, по-справжньому домашній борщ.
Наваристий, поживний, густий, дуже ситний, по-справжньому домашній борщ. Фото: автора

Родзинка цієї традиційної української страви — в полтавських галушках, які готуються дуже швидко, а смакують з борщем пречудово!

Славний борщик український! Наваристий, поживний, густий, такий, щоб ложка стояла! А якщо він ще й з галушками — це вже справжнє приворотне зілля для чоловічого шлунка (та й для жіночого також!). Дуже ситна, по-справжньому домашня страва. Моя сім'я була в повному захваті від полтавського борщу. І особливо від самих галушок. Таких ніжних і невагомих куштувати нам ще не доводилося. Тепер маю ідею приготувати їх окремо як самостійну страву.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 л води,

300-400 г свинини,

чверть головки капусти,

1 великий буряк,

1 морквина,

1 червона цибулина,

300 г квасолі (у мене молода заморожена, стару слід перед використанням попередньо замочити),

2 ст. л. томатної пасти,

2 томати,

5 картоплин,

паприка,

сіль та перець (за смаком),

1 ст. л. цукру,

1 ч. л. яблучного оцту,

зелень петрушки та кропу,

лавровий листок.

Для галушок:

0,5 склянки води,

6 ст. л. борошна,

1 яйце,

сіль,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Свинину відварити. Додати квасолю й готувати до напівготовності.

Буряк почистити, нарізати соломкою та підсмажити на олії з додаванням оцту, цукру й солі.

Покласти в борщ картоплю, нарізану кубиками.

Потім додати посічену капусту.

На іншій сковорідці спасерувати цибулю, нарізану кубиками, терту на тертці моркву й помідори. Додати томатну пасту й готувати все разом ще 5 хвилин.

Покласти засмажку в борщ, дати закипіти й додати смажений буряк. За потреби підсолити, поперчити, присмачити спеціями та лавровим листком. Наприкінці заправити борщ зеленню.

Приготувати галушки: воду довести до кипіння, всипати 2 ст. л. борошна, добре розмішати. Потім заварене борошно викласти в глибоку тарілку, охолодити, додати ще 4-5 ст. л. борошна, яйце, сіль, перець і ретельно розтерти ложкою, щоб вийшло рідкувате тісто.

Готову суміш набирати мокрою чайною ложкою і занурювати в киплячий борщ. Варити доти, доки галушки не спливуть (5-7 хвилин).

Подавати традиційно зі сметаною, салом та цибулькою.



перші страви, борщ, полтавський борщ з галушками, полтавський борщ, галушки, борщ з галушками, борщі, український борщ, українська кухня, полтавська кухня, супи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую