Гаряча тема:
- Війна
Декілька років тому я відкрила для себе айву у випічці. Найкраще вона смакує мені в пісочних тарталетках з кремом та великих тартах. Тарт — це такий відкритий пиріг із різноманітною начинкою родом із французької кухні. У сезон айви обов’язково скористайтеся нагодою приготувати цю смакоту на своїй кухні, щоб потішити нею своїх рідних. Тим більше, що технологія приготування не складна, тісто дуже «слухняне», продукти елементарні, а смак при цьому просто незабутній!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
2 яйця,
0,5 склянки цукру,
2 склянки борошна,
дрібка солі,
100 г вершкового масла,
ванілін.
Начинка:
500 г айвового пюре,
120 г цукру,
2-3 ст. л. меду,
кориця,
кардамон,
2,5 ст. л. крохмалю,
жменя родзинок.
Штрейзель:
25 г вершкового масла,
50 г борошна,
50 г цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Айву почистити від зерняток та шкірочки, натерти на тертці з великими вічками.
Додати цукор, мед та спеції. Проварити 5 хвилин, помішуючи. Перебити все занурювальним блендером та охолодити.
Готове айвове пюре з'єднати з крохмалем, перемішати.
Додати родзинки й знову перемішати.
Цукор змішати з ваніліном, цукром та дрібкою солі. Додати шматочки холодного масла та перетерти на крихту.
Додати яйця та замісити тісто.
Викласти тісто у змащену маслом форму, сформувавши бортики.
Зверху розподілити начинку, розрівняти.
Приготувати штрейзель. Для цього всі складові слід розтерти до стану крихти.
Присипати тарт штрейзелем.
Випікати пиріг при 180ºС 35-40 хвилин.
Нарізати порційними шматками після повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: