ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Грудня, 2020

Риба, запечена в сметані

29 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1030
Така рибка підходить практично до будь-якого гарніру.
Така рибка підходить практично до будь-якого гарніру. Фото: автора

Рибка виходить м'яка, ніжна, з вершковим смаком.

Ще одна перевага цієї страви в тому, що така рибка підходить практично до будь-якого гарніру. Тому рецепт підійде і для сімейної вечері, і для частування гостей. Філе надзвичайно смачне, просякнуте пряною солодкою ноткою карамелізованої цибулі, з правильною кислинкою, яку дарує ніжний сметаний соус.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг філе риби (хек, минтай, тріска тощо),

2 цибулі,

1 яйце,

100 г твердого сиру,

200 мл сметани,

борошно,

спеції: суміш перців мелена, коріандр,

сіль,

1 ч. л. гірчиці,

вершкове масло для смаження.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рибне філе нарізати невеликими шматочками й замаринувати в солі та спеціях. Кожен шматочок запанірувати в борошні.

Викласти на деко, змащене маслом.

Нарізати цибулю півкільцями й обсмажити на вершковому маслі

(можна додати дрібку цукру, щоб цибулька злегка карамелізувалася).

Викласти цибулю на рибу у формі.

Зробити соус: сметану змішати з гірчицею, яйцем, підсолити, поперчити. Розмішати.

Отриманим соусом залити рибу й цибулю.

Зверху затерти все сиром.

Відправити форму в духовку та запікати при 200ºС до рум'яної скоринки.







хек, минтай, мінтай, риба, риба та морепродукти, риба запечена в сметані, риба в сметані, рибне філе, страви з риби, запечена риба

Коментарі:

  Так  Ні, дякую