ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Листопада, 2020

Локшина удон із морепродуктами

30 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 562
Локшина удон з морепродуктами — яскравий приклад традиційної японської кухні.
Локшина удон з морепродуктами — яскравий приклад традиційної японської кухні. Фото: автора

Вишукано, просто і дуже смачно. Рекомендую спробувати трохи Японії.

Такої кількості різноманітної локшини як у Японії, немає більше в жодній кухні світу. Японці споживають її кілька разів на тиждень. Але один із найпоширеніших видів локшини — це удон. Вона може бути тонкою, товстою, пласкою, але обов'язково довгою. Сама по собі ця страва не так популярна, як різні добавки до неї. Зокрема — морепродукти. Локшина удон з морепродуктами — яскравий приклад традиційної японської кухні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

200-300 г морепродуктів (у «Морський коктейль» — мідії, креветки, кальмари та бебі-восьминіжки),

300 г локшини удон,

2 болгарські перчини,

перець чилі,

2-3 зубки часнику,

10-20 г імбиру,

зелена цибуля,

1 морквина,

2 ст. л. кунжутної олії (можна замінити на оливкову),

кунжут,

1 ч. л. меду,

3 ст. л. соєвого соусу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Імбир почистити та нарізати тонкими смужками, часник подрібнити.

Моркву нарізати довгою соломкою.

Перець нарізати часточками довільної форми.

Морепродукти розморозити (у мене були не заморожені).

Зелену цибулю подрібнити.

У сковорідці (бажано використовувати сковорідку ВОК) розігріти кунжутну олію й підсмажити на ній імбир та часник.

Потім відправити в сковорідку моркву. Смажте 1-2 хвилини.

Наступним додати болгарський перець та перець чилі. Коли овочі приготуються наполовину, додати морепродукти.

Додати зелену цибулю. Присмачити медом та соєвим соусом.

У великій кількості киплячої підсоленої води зварити локшину, додавши 1-2 ст. л. олії (час приготування дивіться на упаковці; я варила 2-3 хвилини).

Відкинути на сито, щоб стекла води.

Додати локшину до овочів і креветок.

Перемішати і потримати на вогні ще 3 хвилини.

При подачі посипати страву кунжутом.


 

локшина, мідії, креветки, морепродукти, риба та морепродукти, паста, локшина, крупи та страви з борошна, японська кухня, удон, локшина удон, локшина з морепродуктами, локшина по-японськи, удон з морепродуктами, локшина удон з морепродуктами, кальмари, восьминоги

Коментарі:

  Так  Ні, дякую