ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Квасолевий суп з лісовими грибами та копченим беконом

31 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8801
Смачний, ситний й дуже ароматний грибний суп з квасолею.
Смачний, ситний й дуже ароматний грибний суп з квасолею. Фото: автора

Смачна, ситна й дуже ароматна грибна перша страва з квасолею.

Гриби чудово поєднуються з квасолею та копчениною, суп виходить ситним і поживним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 склянка білої квасолі,

1 морквина,

1 велика цибулина,

5-6 картоплин,

300 г будь-яких лісових грибів,

2,5-3 л м'ясного бульйону,

2 зубки часнику,

прованські трави,

сіль,

лавровий листок,

перець чорний мелений,

зелень петрушки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Квасолю замочити на ніч (у мене молода заморожена, тому не замочувала). Потім залити бульйоном, додати сіль і варити до напівготовності.

Гриби відварити окремо, відкинути на друшляк і промити.

Картоплю нарізати кубиками.

Покласти гриби та картоплю в каструлю з квасолею.

Моркву натерти на тертці, цибулю — кубиками, часник — подрібнити.

Копчений бекон нарізати маленькими кубиками та підсмажити на сковорідці.

Додати овочі та спасерувати їх на жирі, який утворився.

Покласти засмажку в суп. За потреби підсолити, поперчити, додати лавровий листок, прованські трави. Наприкінці покласти петрушку й вимкнути вогонь. Закрити каструлю кришкою та дати супу настоятися протягом декількох хвилин.

грибна юшка, суп з квасолею, квасолевий суп, грибний суп, супи, перші страви, суп, квасолевий суп з лісовими грибами, квасолевий суп з копченим беконом, лісові гриби, квасоля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую