ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Оладки з компотних сухофруктів

1 Листопада 2020 р. Ромашка Белая Гурман 1922
Оладки не смажаться, а запікаються в духовці, тому в рази корисніші, ніж традиційні.
Оладки не смажаться, а запікаються в духовці, тому в рази корисніші, ніж традиційні.

Ця страва з легкістю доводить, що заощадливість на кухні може бути вельми оригінальною, смачною та корисною!

Економність та раціональність - одні з найвизначальніших рис, які характеризують гарного господаря та гарну господиню. А економність та раціональність на кухні - то взагалі окрема тема не лише для обговорення, але й фактично для наукових трактатів!... І воно й не дивно. Адже  статистика свідчить, що сьогодні близько третини усіх вироблених у світі продуктів харчування просто викидаються у сміття або ж використовуються не за своїм прямим призначенням. У той час, як приблизно третина населення планети голодує або ж перебуває на межі голоду! Тож нині навіть у найзаможніших країнах з кожним днем все більшої популярності набирає особлива гастрономічна течія - безвідходна кулінарія, основний принцип якої вміщений у її гасло:"На кухні не викидаємо нічого!". Утім, для того, аби долучитися до руху безвідходної кулінарії, непотрібно навіть шукати найближчий такий заклад громадського харчування, котрий "сповідує" цю концепцію. Зробити це можна й на своїй кухні власноруч! І для цього зовсім необов'язково мати диплом професійного кухаря чи опановувати високі кулінарні технології (на зразок молекулярної кухні)! Не знадобляться й різні хитромудрі прилади, посуд та інше начиння. Проте ті, хто ще професійно та морально не готовий до такого "екстриму", як приготування страв із картопляних лушпайок чи цибулиння, можуть почати опановувати цей незвичайний кулінарний напрямок з не настільки вже радикальних рецептур. І саме рецептом однієї з таких дещо незвичайних та несподіваних за своїм складом, проте дуже смачних і цікавих страв мені сьогодні й хотілося б поділитися з усіма суперекономними кулінарами! 

В Україні серед традиційних безалкогольних напоїв одними з найпопулярніших з давніх часів і досьогодні лишаються узвари, або взвари - компоти, що готуються на основі сухофруктів. Традиційно для приготування узварів використовують сушені місцеві фрукти та ягоди: яблука, груші, сливи, виноград, вишню тощо. Однак сучасні українці все частіше розширюють цей перелік і ну зовсім вже не притаманною традиційній українській кухні екзотичною фруктово-ягідною сушкою, як-то фініки, банани, папайя, маракуйя, ягоди Годжі і т.д., і т.п. Особисто я використовувала для приготування сухофруктів яблука. Саме цей інгредієнт відіграватиме у складі наших оладок "першу скрипку". Крім того, на відміну від класичних оладок на основі борошна, ці не смажаться на сковорідці, а запікаються у духовці - відтак, у цьому плані їх можна вважати куди кориснішими.

Ось, власне, і рецепт:

Варені сухофрукти, що залишилися від приготування компоту, перемелюємо блендером, додаємо дрібку соди, кілька ложок цукру, трохи більше півсклянки борошна та 1 яйце, перемішуємо. Викладаємо оладки на пергамент, ставимо у розігріту до 220°С духовку і запікаємо доти, доки не зарум'яняться.

УСІМ ВДАЛИХ КУЛІНАРНИХ ЕКСПЕРИМЕНТІВ! 

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую