ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Листопада, 2020

Жульєн з опеньками та куркою

6 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 755
Суперсмачна гаряча закуска, яку всі знають та дуже багато хто любить.
Суперсмачна гаряча закуска, яку всі знають та дуже багато хто любить. Фото: автора

Суперсмачна гаряча закуска, яку всі знають та дуже багато хто любить.

Насправді жульєн – це не страва, а спосіб нарізання овочів тонкою соломкою, який вигадали французи. У сучасній французькій кулінарії жульєном може називатися салат або суп з овочами, а також порційна запіканка з грибів під сиром. Жульєн з опеньками – вишукана гаряча закуска, а з додаванням курки - повноцінна і ситна страва для обіду або вечері.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г варених опеньок,

300 г курячого філе,

1 велика цибулина,

30 г вершкового масла,

2 ст. л. оливкової олії,

3 зубка часнику,

100 г плавленого сиру (у мене тостерний скибковий),

100 г твердого сиру,

100 мл вершків (33% жирності),

дрібка мускатного горіха,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Часник подрібнити, цибулю нарізати півкільцями. Підсмажити на суміші вершкового масла та оливкової олії.

Гриби відварити та промити під проточною водою. Відкинути на сито та дати стекти воді (можна використовувати печериці чи гливи, або ж зробити грибний мікс).

Куряче філе зачистити й нарізати тонкими смужками.

Додати в сковорідку зі смаженими овочами гриби й тушкувати 3-4 хвилини.

Додати на пательню шматки курки, посолити за смаком і смажити ще протягом 4-5 хвилин.

Влити у сковорідку вершки.

Додати плавлений сир (після розплавлювання у цьому рецепті він виступатиме як соус для грибів і курки).

Присмачити все перцем та мускатним горіхом, перемішати. Тушкувати приблизно хвилину.

Перекласти суміш у керамічні формочки для жульєну або металеві кокотниці.

Притрусити кожну форму тертим твердим сиром.

Відправити жульєн у духовку на 15-20 хвилин при 180°С. Запікати доти, доки сир не розплавиться і не утвориться золотава скоринка.

гриби, опеньки, лісові гриби, страви з грибів, грибні страви, курка, курятина, куряче філе, страви з курятини, м`ясо та субпродукти, жульєн, французька кухня, жульєн з опеньками, жульєн з грибами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую