ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Овочевий салат «П’ятірочка»

7 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1185
Салату виходить багато, але він досить довго зберігається в холодильнику.
Салату виходить багато, але він досить довго зберігається в холодильнику. Фото: автора

Дуже красиво, дуже корисно та дуже смачно!

Салат – суцільні вітаміни! Смачний, швидкий, простий, свіжий та хрусткий. А чому «П’ятірочка»? Тому що в його складі п’ять компонентів і смак на п’ять балів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

0,5 головки капусти,

2 морквини,

3 болгарських перчини (в ідеалі – червона, зелена і жовта),

1 червона цибулина,

2 огірки,

сіль,

чорний мелений перець,

2 ч. л. цукру,

1 ст. л. винного оцту,

3 ст. л. оливкової олії.

ПРИГОТУВАННЯ:

Капусту посікти тонкою соломкою, посолити і розім’яти добре руками, додати цукор.

Моркву натерти як на корейський салат.

Цибулю нарізати півкільцями. Посолити та скропити оцтом. Злегка пом’яти, щоб пустила сік.

Болгарський перець порізати тонкими півкільцями.

Огірок подрібнити соломкою.

Все з'єднати й перемішати, посолити та поперчити. Полити салат оцтом, покласти зверху гніт і залишити на декілька годин. Потім розігріти на сковорідці олію.

Вилити у салат. Ретельно перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салату виходить багато, але він досить довго зберігається в холодильнику. Можна розкласти його в скляні банки.

салати без майонезу, салати, салат, салати з овочів, овочеві салати, салати з капустою, салат п`ятірочка, овочевий салат, п`ятірочка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую