ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Наполеон» у склянці з двома видами крему

9 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3153
На відміну від класичного торта, цей десерт просочується дуже швидко.
На відміну від класичного торта, цей десерт просочується дуже швидко. Фото: автора

Новий варіант подачі легендарного уподобаного багатьма десерту.

Виходить так само смачно, як і «Наполеон» у його класичній подачі. Коли береш ложечку з десертом, в роті відчуваєш той самий улюблений смак. А готується тортик в рази швидше й простіше. Можна зробити десерт в традиційному варіанті із заварним кремом, або ж із додаванням малинового соусу. Можна самим спекти основу за своїм улюбленим рецептом, або ж робити зовсім «ледачий» тортик із готового листкового печива «Вушка». Я цього разу пекла коржі з магазинного листкового тіста. З 500 г тіста вийшло крихта для шести великих келихів десерту.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Коржі:

500 г листкового бездріжджового тіста.

Малиновий соус:

400 г малини (у мене заморожена),

4-5 ст. л. цукру,

1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Крем:

500 мл молока,

200 г цукру,

3 яйця,

30 г борошна,

30 г кукурудзяного крохмалю,

ванілін,

дрібка солі,

50 г вершкового масла,

200 мл вершків (33-35%).

Кількість порцій залежить від місткості ваших склянок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Розморозити тісто, тонко розкачати, часто наколоти виделкою. Випікати при 180°С до золотавого кольору.

Охолодити та подрібнити руками до стану крихти (не дуже дрібно).

Для соусу: заморожену малину поставити на маленький вогонь.

Коли ягоди розтануть, перетерти їх крізь сито, відділяючи насінинки.

Однорідне малинове пюре засипати цукром, перемішати. Додати крохмаль та поставити на середній вогонь.

Варити, постійно помішуючи до загустіння. Перекласти соус в миску, накрити харчовою плівкою «в контакт» та залишити до охолодження.

Для крему: збити яйця, цукор, ваніль, сіль, кукурудзяний крохмаль, борошно і 100 г молока.

Молоко, яке залишилося, довести до кипіння і влити в яєчну суміш тонкою цівкою, весь час розмішуючи. Поставити на середній вогонь і довести до загустіння, весь час розмішуючи вінчиком. Потім зняти з вогню і додати вершкове масло.

Ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою «в контакт», охолодити.

Вершки окремо збити до стійких піків.

З'єднати заварний крем і збиті вершки за допомогою міксера.

Формування: викладати всі складові шарами в келихи. Першим шаром має бути заварний крем.

Потім – крихта з листкового тіста.

Наступний шар – знову крем.

На крем викласти по 1-2 ст. л. малинового соусу.

Засипати соус крихтою і всі шари повторити в тій же самій послідовності. Продовжувати до верху склянки, завершивши крихтою.

Прикрасити малинкою та дати просочитися годину-другу в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: на відміну від торта, цей десерт просочується дуже швидко. Буквально годину йому цілком вистачить.

 

наполеон, торти, торт, наполеон в склянці, торт в склянці, десерт, десерти, наполеон з двома видами крему, торт наполеон

Коментарі:

  Так  Ні, дякую