ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Канелоні з курятиною та цибулею під адигейським сиром

10 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1398
Подавати страву одразу ж, поки вона не охолола.
Подавати страву одразу ж, поки вона не охолола. Фото: автора

Ця страва дивує багатством свого смаку, при цьому готувати її досить просто. Із таким рецептом впорається навіть підліток!

Канелоні – це дуже смачна, ароматна та оригінальна страва італійської кухні. Їх можна приготувати з будь-якою начинкою: м'ясною, сирною, грибною, вегетаріанською та навіть солодкою. Особливо смачними ці великі трубочки з борошна із твердих сортів пшениці виходять із курятиною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

15 трубочок канелоні,

500 г курячого фаршу,

2 цибулини (солодких сортів; у мене – біла та червона),

3 зубки часнику,

петрушка,

150 г адигейського сиру,

сіль та перець,

карі,

італійські трави.

Соус «Бешамель»:

0,5 л молока,

50 г вершкового масла,

3 ст. л. борошна,

сіль,

дрібка цукру,

мускатний горіх,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю та часник дрібно нарізати.

Курячу грудку чи гомілки перекрутити через м’ясорубку.

Петрушку подрібнити.

Змішати все в мисці, посолити, поперчити, додати карі та італійські трави. Фарш ретельно вимішати.

На сковорідку покласти масло, додати борошно, перемішати та підсмажити.

Невеликими порціями влити молоко і весь час помішувати вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Додати цукор, сіль, перець і мускатний горіх. Варити соус до загустіння.

Канелоні наповнити фаршем (це найзручніше робити рукою).

Скласти нафаршировані трубочки у форму для запікання.

Залити їх зверху соусом «Бешамель».

Поставити в духовку готуватися при 180°С духовку на 30 хвилин. Через півгодини посипати тертим адигейським сиром.

Знову повернути форму в духовку на 10 хвилин, щоб сир зарум'янився.

Подавати страву одразу ж, поки вона не охолола.

лазанья, канелоні, італійська кухня, канелоні з курятиною та цибулею, канелоні з куркою, каннеллоні, крупи та страви з борошна, страви з фаршу, страви з куркою, м`ясо та субпродукти, італійська паста, паста, начинки для канелоні

Коментарі:

  Так  Ні, дякую