ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Фрітата з капустою романеско

12 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 958
Фрітата стане чудовим варіантом пізнього сніданку у вихідний день.
Фрітата стане чудовим варіантом пізнього сніданку у вихідний день. Фото: автора

Проста й оригінальна страва, яку можна подати на як на сніданок, так і на обід чи вечерю.

Фрітата – це італійський омлет, який готують із начинками з сиру, овочів, ковбаси або м'яса. Зазвичай, цю страву готують на плиті, або ж запікають у духовці. Фрітата стане чудовим варіантом пізнього сніданку у вихідний день. Капусту романеско можна замінити на броколі чи цвітну капусту. Але романеско мені подобається найбільше, адже вона найсолодша та у ній відсутній специфічний аромат, який притаманний цвітній капусті.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 головка капусти романеско (можна замінити на броколі),

100 г г твердого сиру,

100 мл вершків (10%),

2 яйця,

1 морквина,

1 цибулина,

сіль,

дрібка цукру,

суміш італійських трав,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Розібрати капусту романеско на суцвіття. Відварити протягом 5 хвилин в підсоленій воді.

Відкинути на сито та одразу ж облити крижаною водою, щоб зберегти колір.

Моркву нарізати соломкою, цибулю – кубиками. Обсмажити овочі на вершковому маслі.

Яйця і вершки збити. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх.

Ємність для випічки змастити маслом. Викласти підготовлені суцвіття капусти романеско. Зверху викласти смажені овочі.

Залити сумішшю з яєць і вершків.

Зверху посипати тертим сиром.

Запікати 20-25 хвилин при 180 градусах.

броколі, цвітна капуста, романеско, капуста романеско, овочі, овочеві страви, страви з овочів, фрітата з капустою романеско, фрітата, італійська кухня, омлет,фрітатта

Коментарі:

  Так  Ні, дякую