ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Котлети по-сербськи «Уштіпци»

16 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1914
Дуже смачні, ароматні, ніжні й соковиті котлети.
Дуже смачні, ароматні, ніжні й соковиті котлети. Фото: автора

Дуже смачні, ароматні, ніжні й соковиті.

Готувати сербські уштіпци нескладно, головне, не забудьте дати настоятися фаршу. Тільки тоді котлетки вийдуть ніжними й повітряними. Але повірте, на вас чекає винагорода за терпіння!

ІНГРЕДІЄНТИ:

0,5 кг фаршу (свинина + яловичина),

1 велика цибулина,

2 яйця,

0,5 ч. л. соди,

50 мл сильногазованої мінеральної води,

1 ч. л. меленої солодкої паприки,

2-3 зубки часнику,

80 г бринзи,

50 г копченої грудинки,

зелень (кріп + петрушка),

сіль за смаком,

суміш перців мелена,

хмелі-сунелі.

ПРИГОТУВАННЯ:

У фарш вичавити часник та додати натерту на тертці бринзу.

Цибулю дрібно нарізати.

Додати у миску з фаршем яйця, цибулю, сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі, подрібнену зелень, соду і мінеральну воду (саме сода і вода подарують котлетам пишність; не бійтеся, в готовому вигляді ці компоненти зовсім не відчуваються).

Добре вимішати фарш і прибрати на декілька годин у холодильник (взагалі, краще прибрати на холод годин на 12, але якщо цього часу у вас немає – не страшно).

Дістати фарш з холодильника і додати порізаний дрібними кубиками бекон. Добре розмішати. Сформувати невеличкі котлетки.

Смажити з обох сторін на невеликому вогні до золотавого кольору, злегка притиснувши виделкою.

Готові котлети скласти у каструлю, додати трохи води.

Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10 хвилин.

котлети, котлети по-сербськи, уштіпци, сербські уштіпци, сербська кухня, страви з фаршу, фарш, м`ясо та субпродукти, свинина, сербські котлети

Коментарі:

  Так  Ні, дякую