Гаряча тема:
- Війна
Готувати сербські уштіпци нескладно, головне, не забудьте дати настоятися фаршу. Тільки тоді котлетки вийдуть ніжними й повітряними. Але повірте, на вас чекає винагорода за терпіння!
ІНГРЕДІЄНТИ:
0,5 кг фаршу (свинина + яловичина),
1 велика цибулина,
2 яйця,
0,5 ч. л. соди,
50 мл сильногазованої мінеральної води,
1 ч. л. меленої солодкої паприки,
2-3 зубки часнику,
80 г бринзи,
50 г копченої грудинки,
зелень (кріп + петрушка),
сіль за смаком,
суміш перців мелена,
хмелі-сунелі.
ПРИГОТУВАННЯ:
У фарш вичавити часник та додати натерту на тертці бринзу.
Цибулю дрібно нарізати.
Додати у миску з фаршем яйця, цибулю, сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі, подрібнену зелень, соду і мінеральну воду (саме сода і вода подарують котлетам пишність; не бійтеся, в готовому вигляді ці компоненти зовсім не відчуваються).
Добре вимішати фарш і прибрати на декілька годин у холодильник (взагалі, краще прибрати на холод годин на 12, але якщо цього часу у вас немає – не страшно).
Дістати фарш з холодильника і додати порізаний дрібними кубиками бекон. Добре розмішати. Сформувати невеличкі котлетки.
Смажити з обох сторін на невеликому вогні до золотавого кольору, злегка притиснувши виделкою.
Готові котлети скласти у каструлю, додати трохи води.
Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: