ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мармурова сирна запіканка з гарбузом

18 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7462
Не тільки дуже корисна запіканка, але й неймовірно смачна та приваблива на вигляд.
Не тільки дуже корисна запіканка, але й неймовірно смачна та приваблива на вигляд. Фото: автора

Це не тільки дуже корисна страва, але й неймовірно смачна та приваблива на вигляд.

Найкраще комбінувати гарбуз із іншими інгредієнтами, до прикладу, приготувавши запіканку. Дуже цікавий смак виходить, якщо поєднати гарбузове пюре із кисломолочним сиром. Це смачна, яскрава, красива й одночасно дуже корисна страва.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для сирного прошарку:

500 г домашнього сиру,

100 г цукру,

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

2 яйця,

ванілін.

Для гарбузового прошарку:

500 г гарбузового пюре,

2 яйця,

2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

100 г цукру,

цедра та сік половини лимона.

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати в мисці сир і цукор, яйця, ванілін і крохмаль.

Збити все блендером до однорідності.

Гарбуз помити, порізати кубиками та відварити напарі.

Перебити блендером до пюреподібного стану.

Гарбузове пюре, цукор, яйця, крохмаль ретельно збити.

Додати сік лимона та цедру.

Форму змастити маслом і притрусити манкою.

У центр форми викласти ложку гарбузової маси.

На гарбузову масу — ложку сирної.

По черзі викладати сирну і гарбузову суміші доти, доки не заповниться вся форма.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Перед подачею запіканку повністю охолодити. Можна полити соусом на основі сметани та чорничного джему. 






гарбуз, випічка з гарбуза, десерт, десерти, запіканка, солодка випічка, гарбузова випічка, гарбузово-сирна запіканка, мармурова запіканка, мармурова запіканка з сиром та гарбузом, запіканка з сиром та гарбузом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую