ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печена картопля «Гассель»

19 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1236
Ефектна і смачна страва, яку можна подавати і як гарнір, так і окремо.
Ефектна і смачна страва, яку можна подавати і як гарнір, так і окремо. Фото: автора

Ефектна і смачна страва, яку можна подавати і як гарнір, так і окремо.

Цей рецепт картоплі, запеченої в духовці під сиром, звісно, не новий. Назв у цієї страви багато — і картопля по-шведськи, і «Гассель», і картопля-гармошка, але суть від цього не змінюється. Страва смачна, готується на подив просто, виглядає красиво, апетитно і незвично, а ще це чудова альтернатива звичайному гарніру з картоплі. Тому, якщо ви не знали про цей рецепт, візьміть на замітку.

ІНГРЕДІЄНТИ:

20 картоплин (за можливості однакових — невеличких, подовгастої форми),

50 г вершкового масла,

100 г твердого сиру,

сіль,

суміш прованських трав,

паприка,

суміш перців мелена,

сушений часник,

2 ст. л. сметани,

2 ст. л. майонезного соусу з паприкою («Папрік», «Паприкаш» тощо).

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю почистити й розрізати впоперек тонкими скибочками, але не до кінця, щоб бульба зовні здавалася цілою. Форму змастити маслом. Викласти підготовлену картоплю щільно одна до одної.

Посолити, поперчити, посипати сушеним часником, сумішшю трав та паприкою.

Змішати соус та сметану, намастити цією сумішшю картоплю.

На кожну зверху покласти тонку смужку масла.

Посипати тертим сиром.

Запікати в духовці до готовності та зарум’янювання при 190ºС (хвилин 30-40).

печена картопля, картопля, овочеві страви, страви з овочів, овочі, печена картопля, страви з картоплі, печена картопля гассель, гассель

Коментарі:

  Так  Ні, дякую