ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гарбузовий крем-суп з базиліком

22 Листопада 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 965
Консистенція супу дуже ніжна, буквально оксамитова!
Консистенція супу дуже ніжна, буквально оксамитова! Фото: автора

Ніжний смак і море задоволення від цієї першої страви вам гарантовано.

Якщо ви любите супи-пюре, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Так просто гарбузовий суп ви ще не готували! Все що вам буде потрібно – це відварити овочі в… молоці. Потім перебити блендером і додати трохи ароматного базиліка. Швидко, смачно і дуже корисно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

600 г гарбуза,

3-4 картоплини,

500 мл молока,

2 великі морквини,

100 мл вершків,

50 г вершкового масла,

сушений базилік,

сіль,

суміш перців мелена,

мускатний горіх,

гарбузове насіння (для подачі).

ПРИГОТУВАННЯ:

Гарбуз почистити від шкірки та насіння, нарізати великими кубиками. Скласти їх у каструлю.

Картоплю почистити та нарізати так само, як і гарбуз.

Почистити моркву і нарізати її кружальцями. Покласти в каструлю до  картоплі з гарбузом.  

Посолити, поперчити, додати спеції та трави.

Залити молоком та поставити каструлю на вогонь.

Довести овочі до кипіння та варити до готовності, зменшивши вогонь. Після приготування перебити вміст каструлю блендером. Додати вершкове масло та ще раз все збити.

Якщо в результаті у вас вийде дуже густа консистенція, влити ще трохи вершків.

Перебити суп до отримання однорідної консистенції та довести до кипіння.

Розлити суп в тарілки і прикрасити підсмаженим насінням з гарбуза. Можна злегка посипати базиліком.

перші страви, суп-пюре, крем-суп, французька кухня, гарбузовий крем-суп з базиліком, гарбузовий суп, суп з гарбуза, крем-суп з гарбуза, суп-пюре з гарбуза, гарбуз, страви з гарбуза, суп, супи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую