Гаряча тема:
- Війна
У Стародавній Русі курячі тельбухи вважалися делікатесом. Цей унікальний продукт користується чималою популярністю і в наш час. Досить різноманітні за своїми смаковими якостями, потрухи мають загальну вагому перевагу перед іншими видами м'яса - це їхня харчова цінність і низька калорійність. Класичний угорський суп з курячих потрушків - це поєднання різних субпродуктів і різноманіття овочів. Такий набір інгредієнтів роблять цю першу страву не тільки смачною, але й корисною. Для холодної пори року – ідеальний варіант.
ІНГРЕДІЄНТИ:
800 г курячих потрухів: сердечок та шлуночків,
6-7 картоплин,
200 г кореневої селери,
1 цибулина,
1 морквина,
40 г борошна,
20 г вершкового масла,
1 маленький гострий перчик (у мене халапеньо, згодиться також чилі),
зелень петрушки,
100 г дрібних макаронів (раджу обов’язково використовувати італійського виробництва, тоді навіть наступного дня у супі вони триматимуть форму й не перетворяться на кашу),
сіль (за смаком),
сушений часник,
лавровий листок.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сердечка та шлуночки замочити на декілька годин, потім помити, добре зачистити, нарізати шматочками.
Відварити до готовності в підсоленій воді.
Картоплю нарізати кубиками середнього розміру. Додати у каструлю з потрушками.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, перчину – тонкими смужками, селеру – короткою соломкою, моркву – натерти на тертці.
Спасерувати овочі на вершковому маслі до прозорості цибулі. Потім додати борошно та смажити все разом до золотавого кольору.
Покласти засмажку у суп. Слідом всипати макарони (у мене паста, схожа на зернятка рису, ось такого розміру):
Суп посолити, додати лавровий листок, сушений часник. Наприкінці приготування покласти подрібнену петрушку.
Дати супу настоятися під кришкою 5-10 хвилин і можна подавати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: