ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Угорський суп-рагу з курячих потрухів

1 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2171
Класичний угорський суп з курячих потрушків - це поєднання різних субпродуктів і різноманіття овочів.
Класичний угорський суп з курячих потрушків - це поєднання різних субпродуктів і різноманіття овочів. Фото: автора

Дуже смачна, легка у приготуванні й корисна перша страва. Рецепт елементарний та швидкий, проте супчик виходить поживним і наваристим.

У Стародавній Русі курячі тельбухи вважалися делікатесом. Цей унікальний продукт користується чималою популярністю і в наш час. Досить різноманітні за своїми смаковими якостями, потрухи мають загальну вагому перевагу перед іншими видами м'яса - це їхня харчова цінність і низька калорійність. Класичний угорський суп з курячих потрушків - це поєднання різних субпродуктів і різноманіття овочів. Такий набір інгредієнтів роблять цю першу страву не тільки смачною, але й корисною. Для холодної пори року – ідеальний варіант.

ІНГРЕДІЄНТИ:

800 г курячих потрухів: сердечок та шлуночків,

6-7 картоплин,

200 г кореневої селери,

1 цибулина,

1 морквина,

40 г борошна,

20 г вершкового масла,

1 маленький гострий перчик (у мене халапеньо, згодиться також чилі),

зелень петрушки,

100 г дрібних макаронів (раджу обов’язково використовувати італійського виробництва, тоді навіть наступного дня у супі вони триматимуть форму й не перетворяться на кашу),

сіль (за смаком),

сушений часник,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сердечка та шлуночки замочити на декілька годин, потім помити, добре зачистити, нарізати шматочками.

Відварити до готовності в підсоленій воді.

Картоплю нарізати кубиками середнього розміру. Додати у каструлю з потрушками.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, перчину – тонкими смужками, селеру – короткою соломкою, моркву – натерти на тертці.

Спасерувати овочі на вершковому маслі до прозорості цибулі. Потім додати борошно та смажити все разом до золотавого кольору.

Покласти засмажку у суп. Слідом всипати макарони (у мене паста, схожа на зернятка рису, ось такого розміру):

Суп посолити, додати лавровий листок, сушений часник. Наприкінці приготування покласти подрібнену петрушку.

Дати супу настоятися під кришкою 5-10 хвилин і можна подавати.

 

супи, суп з потрухами, суп, перші страви, суп з локшиною, суп з курячими тельбухами, угорська кухня, угорський суп, угорський суп з курячими потрухами, курячі потрухи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую