Гаряча тема:
- Війна
Правильне панірування для смаження м’яса та риби відіграє важливу роль, адже саме від нього залежить те, наскільки смачним і соковитим вийде готова страва. Панірування із суміші кукурудзяного борошна, мелених сухарів та тертого сиру виступає в цьому рецепті як захисна оболонка, яка сприяє тому, що жар розподіляється рівномірно та плавно, не дозволяючи продукту пересихати і пригорати. У таку суміш можна додавати трохи спецій, тоді смак курки набуде цікавих пряних ноток. Особливо добре смажена в кукурудзяній паніровці курятина поєднується із лимонним перцем, прованськими травами, гранульованим часником, базиліком, м’ятою та розмарином.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг курячих гомілок,
2 яєчних білка,
2-3 ст. л. соєвого соусу,
2 ст. л. панірувальних сухарів,
2 ст. л. кукурудзяного борошна,
100 г тертого сиру (у мене мікс - моцарела та Емменталь),
мелена солодка паприка,
карі,
сіль,
лимонний перець,
розмарин,
гранульований часник,
прованські трави,
оливкова олія.
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішати кукурудзяне борошно, сухарі, гранульований часник, трави та спеції.
Білки збити до м'якої пінки разом із соєвий соусом.
Гомілки посолити, поперчити, додати карі та паприку. Залишити на 30 хвилин для маринування.
Вмочити гомілки у білок, а потім обкачати їх у паніруванні.
Викласти гомілки на деко, встелене пергаментом. Скропити оливковою олією.
Обидва види сиру натерти на тертці, змішати.
Обережно посипати тертим сиром паніровані гомілки на деку.
Запікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько години до золотавої скоринки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: скоринка виходить дуже смачною. Панірування на основі кукурудзяного борошна таке вдале, що навіть наступного дня воно залишається хрумким!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: