Гаряча тема:
- Війна
Здивувати і порадувати своїх рідних новою цікавою стравою легко в домашніх умовах. Тим більше, що вона готується з доступних інгредієнтів. За бажанням можна використовувати готову заморожену овочеву суміш або ж «міксувати» різні овочі на свій смак. Такий рис є як чудовим гарніром, так і повноцінною окремою пісною стравою. Це один із найпопулярніших наїдків у Таїланді та Китаї. На обід або на вечерю його можна приготувати буквально за 30 хвилин!
ІНГРЕДІЄНТИ:
100 г довгозернистого рису,
1 склянка води,
3 ст. л. соєвого соусу,
1 морквина,
половина цибулі порей,
50 г зеленого горошку (у мене заморожений),
50 г кукурудзи (у мене заморожена, але можна й консервовану),
2-3 зубки часнику,
100 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),
100 г броколі,
20 г кореню імбиру,
сіль за смаком,
1 маленька гірка перчина,
карі,
0,5 ст. л. цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Рис ретельно промити, неодноразово міняючи воду. Відварити на маленькому вогні до повного випаровування рідини (краще рис зварити заздалегідь, щоб він був холодний і трохи підсохнув).
Моркву нарізати маленькими шматочками довільної форми.
Цибулю порей подрібнити півкільцями.
Броколі розібрати на маленькі суцвіття. Разом зі спаржевою квасолею занурити в киплячий окріп та варити 5 хвилин.
Потім відкинути на друшляк і одразу ж облити холодною водою (щоб зберегти зелений колір).
Гіркий перець нарізати якнайдрібнішими шматочками. Зубки часнику почистити, розчавити лезом ножа та обсмажити на оливковій олії до легкого рум'янцю, перемішуючи лопаткою (щоб вони віддали весь аромат і смак олії).
Підсмажений часник прибрати зі сковорідки, натомість покласти моркву, гіркий перець і порей.
Через 2-3 хвилини додати зелений горошок, кукурудзу та бланшовані броколі зі спаржею. Трішки посолити та присмачити цукром.
Перемішати овочі та додати подрібнений корінь імбиру.
Готувати все до м'якості (вистачить 7 хвилин на середньому вогні). Відправити в сковорідку з овочевою сумішшю варений рис.
Влити соєвий соус та карі, ретельно перемішати. Тримати суміш на вогні ще декілька хвилин і вимкнути вогонь (рис повинен залишатися розсипчастим).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб відчути автентичність страви, рис можна їсти паличками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: