ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісна медова шарлотка з яблуками

15 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12056
До сімейного чаювання таку шарлотку з мінімальним набором продуктів приготувати зовсім нескладно.
До сімейного чаювання таку шарлотку з мінімальним набором продуктів приготувати зовсім нескладно. Фото: автора

Спекти її навіть простіше та швидше, ніж звичайну класичну. Попри відсутність яєць, випічка виходить смачною та апетитною.

До вечірнього чаювання такий пиріг приготувати зовсім нескладно. Тим більше, що набір продуктів мінімальний. Як на мене, то текстура тіста мало чим нагадує традиційну пишну шарлотку, але це не означає, що ця пісна випічка не варта на увагу. Вона просто інша. Навіть чимось трохи схожа на оладки з яблуками. Тобто, м’якуш пісної шарлотки щільніший та вологіший, ніж у її не пісної «сестрички». А все завдяки цікавій технології приготування – тісто тут на медовій основі та заварюється гарячою водою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 середніх яблука,

0,5 склянки цукру,

3 ст. л. густого меду (з гіркою),

2 склянки борошна,

0,5 склянки рафінованої олії,

1 склянка води,

2 ч. л. розпушувача

мелена кориця (за смаком),

2 ч. л. лимонного соку,

цукрова пудра (для посипання).

Склянка – 250 мл, форма – 21-24 см в діаметрі (у мене силіконова для кексу зі втулкою посередині – у ній шарлотка краще пропікається).

ПРИГОТУВАННЯ:

Яблука почистити й нарізати часточками (я нарізала досить дрібно й вони фактично розчинилися; якщо хочете, щоб їх було видно у шарлотці, нарізайте більшими шматочками). Скропити лимонним соком, щоб не потемніли.

Розмішати в окропі мед, олію, корицю, лимонний сік та цукор (всі складові мають повністю розчинитися).

Борошно змішати з розпушувачем і просіяти поступово до рідкої суміші, швидко розмішуючи вінчиком до однорідності.

Додати у тісто яблука.

Ретельно перемішати.

Перелити все у форму (якщо використовуєте металеву, то встеліть її пергаментом, а бортики змастіть олією та притрусіть борошном). Обережно розрівняти.

Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати годину або трохи більше (моя шарлотка готувалася годину і 10 хвилин). Готовність перевірити дерев'яною зубочисткою.

Ще гарячу випічку притрусити цукровою пудрою. Після повного охолодження можна нарізати смаколик порційними шматками.

 

 

шарлотка, солодка випічка, пісна випічка, пісна шарлотка, пісна медова шарлотка, пісна шарлотка з яблуками, шарлотка з яблуками, пісні страви, пиріг, пісний пиріг з яблуками, яблучна випічка, випічка з яблуками, яблука, піст, випічка в піст, шарлотка без яєць

Коментарі:

  Так  Ні, дякую