Гаряча тема:
- Війна
М’ясо по-грузинськи, м’яке й соковите, його можна їсти буквально губами! Ще смачнішим виходить соус. Пікантний, з яскраво вираженим горіховим смаком. Цибуля надає швидше м'якості, згладжуючи гостроту спецій. Не нехтуйте кінзою, в готовій страві вона майже не відчувається, але дає свій особливий аромат.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг курячих гомілок,
3 цибулини,
250-300 г волоських горіхів,
пучок кінзи,
2 зубки часнику,
1 ст. л. лимонного соку,
карі,
паприка,
хмелі-сунелі,
суміш перців мелена,
сіль,
зерна гранату (для прикрашання).
ПРИГОТУВАННЯ:
Гомілки замаринувати на кілька годин в спеціях та солі.
Потім обсмажити на оливковій олії до рум’яної скоринки зі всіх сторін.
Скласти в каструлю з товстим дном.
Цибулю нарізати кубиком.
Обсмажити на сковорідці, у якій смажилися гомілки.
Влити 2 склянки бульйону. Тушкувати 20 хвилин до часткового розчинення цибулі.
Горіхи змолоти в млинку до крихти.
Додати горіхи до цибулі з бульйоном, вичавити часник.
Трішки потушкувати й додати нарізану кінзу та лимонний сік, підсолити, присмачити спеціями.
Готувати ще кілька хвилин та зняти з вогню. Отриманим соусом залити гомілки й тушкувати 20-30 хвилин на маленькому вогні.
Готову страву посипати гранатом і прикрасити кінзою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: