ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сациві з курячих гомілок

28 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1375
М’ясо м’яке й соковите, його можна їсти буквально губами!
М’ясо м’яке й соковите, його можна їсти буквально губами! Фото: автора

Виходить дуже смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді!

М’ясо по-грузинськи, м’яке й соковите, його можна їсти буквально губами! Ще смачнішим виходить соус. Пікантний, з яскраво вираженим горіховим смаком. Цибуля надає швидше м'якості, згладжуючи гостроту спецій. Не нехтуйте кінзою, в готовій страві вона майже не відчувається, але дає свій особливий аромат.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг курячих гомілок,

3 цибулини,

250-300 г волоських горіхів,

пучок кінзи,

2 зубки часнику,

1 ст. л. лимонного соку,

карі,

паприка,

хмелі-сунелі,

суміш перців мелена,

сіль,

зерна гранату (для прикрашання).

ПРИГОТУВАННЯ:

Гомілки замаринувати на кілька годин в спеціях та солі.

Потім обсмажити на оливковій олії до рум’яної скоринки зі всіх сторін.

Скласти в каструлю з товстим дном.

Цибулю нарізати кубиком.

Обсмажити на сковорідці, у якій смажилися гомілки.

Влити 2 склянки бульйону. Тушкувати 20 хвилин до часткового розчинення цибулі.

Горіхи змолоти в млинку до крихти.

Додати горіхи до цибулі з бульйоном, вичавити часник.

Трішки потушкувати й додати нарізану кінзу та лимонний сік, підсолити, присмачити спеціями.

Готувати ще кілька хвилин та зняти з вогню. Отриманим соусом залити гомілки й тушкувати 20-30 хвилин на маленькому вогні.

Готову страву посипати гранатом і прикрасити кінзою.

грузинська кухня, курка, курячі гомілки, сациві, м`ясо та субпродукти, страви з курки, сациві з курячих гомілок, курятина, курка в горіховому соусі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую