Гаряча тема:
- Війна
Це, без перебільшення, один із найсмачніших яблучних пирогів, які мені довелося куштувати! Він розкішний! Текстура – ніжна, буквально як пух. Начинки багато. Смаколик простий у приготуванні: з ним впорається навіть початківець. А часу на підготовку піде усього 10-15 хвилин. Спробуйте обов’язково! Райське поєднання карамелі, яблук, горіхів, родзинок та ароматних «різдвяних» спецій зводить з розуму!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
2 яйця,
100 г цукру,
170 мл рафінованої олії,
210 г борошна,
дрібка солі,
ванілін,
спеції: мускатний горіх, кардамон, кориця, імбир,
1 ч. л. розпушувача.
Для начинки:
60 г волоських горіхів,
жменя родзинок,
3 яблука.
Для глазурі:
50 г вершкового масла,
50 мл вершків,
100 г вареного згущеного молока,
дрібка солі (для надання смаку «солоної карамелі»).
Форма: 24 см в діаметрі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Яблука почистити від шкірки, нарізати великими кубиками.
Яйця ретельно збити з цукром, сіллю та ваніліном. Коли маса збільшиться і посвітлішає, влити олію і акуратно перемішати. Додати всі спеції (по дрібці).
Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Додати родзинки.
Додати у тісто яблука, перемішати. Всипати посічені ножем горіхи.
Все акуратно зверху донизу перемішати лопаткою (виходить досить густа суміш). Викласти тісто у форму, розрівняти.
Духовку розігріти до 180°С. Випікати пиріг 30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності пирога в сотейник покласти масло, згущенку та вершки. За бажанням додати дрібку солі.
Варити кілька хвилин на середньому вогні до повного з'єднання всіх складових та утворення карамельного соусу.
Дістати пиріг з духовки, звільнити з форми.
Проколоти часто-часто дерев’яною шпажкою.
Залити карамельною глазур'ю.
Дати пирогу повністю охолонути (карамель має частково увібратися і дещо загуснути).
Нарізати смаколик порційно й подавати до столу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: