ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Різдвяний яблучний пиріг по-англійськи

29 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 668
Доступний набір продуктів, простий у приготуванні і 10 балів за смак!
Доступний набір продуктів, простий у приготуванні і 10 балів за смак! Фото: автора

Доступний набір продуктів, простий у приготуванні і 10 балів за смак!

Це, без перебільшення, один із найсмачніших яблучних пирогів, які мені довелося куштувати! Він розкішний! Текстура – ніжна, буквально як пух. Начинки багато. Смаколик простий у приготуванні: з ним впорається навіть початківець. А часу на підготовку піде усього 10-15 хвилин. Спробуйте обов’язково! Райське поєднання карамелі, яблук, горіхів, родзинок та ароматних «різдвяних» спецій зводить з розуму!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

2 яйця,

100 г цукру,

170 мл рафінованої олії,

210 г борошна,

дрібка солі,

ванілін,

спеції: мускатний горіх, кардамон, кориця, імбир,

1 ч. л. розпушувача.

Для начинки:

60 г волоських горіхів,

жменя родзинок,

3 яблука.

Для глазурі:

50 г вершкового масла,

50 мл вершків,

100 г вареного згущеного молока,

дрібка солі (для надання смаку «солоної карамелі»).

Форма: 24 см в діаметрі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Яблука почистити від шкірки, нарізати великими кубиками.

Яйця ретельно збити з цукром, сіллю та ваніліном. Коли маса збільшиться і посвітлішає, влити олію і акуратно перемішати. Додати всі спеції (по дрібці).

Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Додати родзинки.

Додати у тісто яблука, перемішати. Всипати посічені ножем горіхи.

Все акуратно зверху донизу перемішати лопаткою (виходить досить густа суміш). Викласти тісто у форму, розрівняти.

Духовку розігріти до 180°С. Випікати пиріг 30 хвилин.

За 5 хвилин до готовності пирога в сотейник покласти масло, згущенку та вершки. За бажанням додати дрібку солі.

Варити кілька хвилин на середньому вогні до повного з'єднання всіх складових та утворення карамельного соусу.

Дістати пиріг з духовки, звільнити з форми.

Проколоти часто-часто дерев’яною шпажкою.

Залити карамельною глазур'ю.

Дати пирогу повністю охолонути (карамель має частково увібратися і дещо загуснути).

Нарізати смаколик порційно й подавати до столу.

 

різдвяна випічка, різдвяний яблучний пиріг, різдвяний пиріг, яблучний пиріг по-англійськи, англійський пиріг, англійська кухня, солодка випічка, яблучний пиріг, випічка з яблуками, різдвяне меню, пиріг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую