ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Червона риба, запечена в пряному йогурті

4 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 354
Дуже смачна, ніжна і корисна страва, яка підходить як для звичайної вечері, так і для святкового столу.
Дуже смачна, ніжна і корисна страва, яка підходить як для звичайної вечері, так і для святкового столу. Фото: автора

Дуже смачна, ніжна і корисна страва, яка підходить як для звичайної вечері, так і для святкового столу.

Проста, але дуже поживна і смачна страва з червоної риби, яку можна приготувати буквально за пів години. Подавати рибку можна, до прикладу, до вечері з салатом зі свіжих овочів і зелені або ж до вареної картоплі. Для приготування підійдуть як рибні стейки, так і філе риби — кому як більше подобається.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300-400 г філе червоної риби на шкірі (цього разу у мене голець, але можна використовувати сьомгу, лосось, горбушу),

4 ст. л. густого не солодкого йогурту,

1 ч. л. ніжної апельсинової гірчиці,

0,5 ст. л. приправи хмелі-сунелі,

карі,

сік великого мандарина,

декілька скибочок лимона,

кілька крапель бальзамічного оцту,

сіль,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Філе червоної риби розрізати на порційні шматочки. Фольгу розстелити в формі для запікання, викласти рибу, посолити, поперчити. Залишити на 15-20 хвилин для маринування.

До йогурту додати гірчицю, приправи, бальзамічний оцет та мандариновий сік.

Ретельно перемішати до однорідності.

Соусом полити шматочки риби.

На кожен шматочок покласти скибочку лимона.

Загорнути все у фольгу.

Запікати в попередньо розігрітій до 180ºС духовці 20 хвилин. Потім фольгу відкрити і запікати ще 10 хвилин.



сьомга, лосось, червона риба, риба та морепродукти, голець, червона риба запечена в йогурті, риба в йогурті, рибні стейки, рибне філе, риба, запечена червона риба

Коментарі:

  Так  Ні, дякую