ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Нісуаз» з фірмовою заправкою

8 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2138
Дуже свіжий і водночас досить ситний салат французької кухні.
Дуже свіжий і водночас досить ситний салат французької кухні. Фото: автора

Дуже свіжа і водночас досить ситна страва французької кухні.

Хоч зараз за вікном і зима, все одно хочеться тішити себе барвами і ароматами. Існує безліч рецептів французького салату «Нісуаз». Знавці кулінарії ніяк не можуть дійти згоди, який його варіант є оригінальним, класичним. Я вважаю, що всі вони мають право на життя, адже кожен смачний по своєму. «Нісуаз» — це хороший салат на всі випадки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 середня картоплина,

100 г консервованого тунця,

1 яйце,

1 томат,

листя салату,

жменя оливок,

каперси.

Заправка:

0,5 лимона,

1 ст. л. діжонської гірчиці,

2 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. гранатового соусу «Наршараб» (за відсутності можна замінити на мед),

прованські трави,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Зварити яйце і картоплю в «кожушку». Порвати руками листя салату й викласти на тарілку.

Покласти картоплю, нарізану півмісяцем.

На картоплю — шматочки вареного яйця.

Помідор нарізати півмісяцем та викласти на яйце.

З консервованого тунця злити маринад, а шматочки рибки викласти на тарілку із салатом.

В хаотичному порядку викласти каперси та оливки.

Заправка: щоб зробити хорошу заправку, потрібно ретельно змішати всі інгредієнти в баночці з кришкою. Це секрет Джеймі Олівера. Тільки так можливо змішати олію та інші складові до однорідності й особливої оксамитової текстури.

Збовтувати хвилини 2-3. Ось така однорідна заправка у вас вийде:

Полити заправкою салат на тарілці та подати до столу.



тунець, салати без майонезу, нісуаз, салати, салат, нісуаз з фірмовою заправкою, французька кухня, французькі салати, салати з тунцем, тунець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую