Гаряча тема:
- Війна
Хоч зараз за вікном і зима, все одно хочеться тішити себе барвами і ароматами. Існує безліч рецептів французького салату «Нісуаз». Знавці кулінарії ніяк не можуть дійти згоди, який його варіант є оригінальним, класичним. Я вважаю, що всі вони мають право на життя, адже кожен смачний по своєму. «Нісуаз» — це хороший салат на всі випадки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 середня картоплина,
100 г консервованого тунця,
1 яйце,
1 томат,
листя салату,
жменя оливок,
каперси.
Заправка:
0,5 лимона,
1 ст. л. діжонської гірчиці,
2 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. гранатового соусу «Наршараб» (за відсутності можна замінити на мед),
прованські трави,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Зварити яйце і картоплю в «кожушку». Порвати руками листя салату й викласти на тарілку.
Покласти картоплю, нарізану півмісяцем.
На картоплю — шматочки вареного яйця.
Помідор нарізати півмісяцем та викласти на яйце.
З консервованого тунця злити маринад, а шматочки рибки викласти на тарілку із салатом.
В хаотичному порядку викласти каперси та оливки.
Заправка: щоб зробити хорошу заправку, потрібно ретельно змішати всі інгредієнти в баночці з кришкою. Це секрет Джеймі Олівера. Тільки так можливо змішати олію та інші складові до однорідності й особливої оксамитової текстури.
Збовтувати хвилини 2-3. Ось така однорідна заправка у вас вийде:
Полити заправкою салат на тарілці та подати до столу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: