ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинячі ребра, запечені по-португальськи

9 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 439
Ребра виходять апетитними, соковитими та дуже м’якенькими.
Ребра виходять апетитними, соковитими та дуже м’якенькими. Фото: автора

Страва шалено смачна й ароматна, готується швидко, а з'їдається ще швидше!

Різкого запаху алкоголю абсолютно немає, залишається лише незначна винна нотка як у смаку, так і в ароматі. Ребра виходять апетитними, соковитими та дуже м’якенькими. Їх буквально одними губами можна їсти! Не менш смачною виходить картопелька. Ця страва — справжній бальзам на чоловічу душу!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свинячих ребер,

1 кг картоплі,

8-10 зубків часнику.

Для маринаду:

1 ст. л. паприки,

червоний мелений перець чилі,

0,5 склянки червоного вина,

0,5 склянки мінеральної газованої води,

сіль,

хмелі-сунелі,

коріандр,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Ребра нарізати порційними шматками. Змішати всі складові для маринаду та залити ним ребра. Залишити на 2-4 години для маринування (я залишила на ніч).

Картоплю почистити, нарізати часточками. Посолити, поперчити та присмачити улюбленими спеціями.

Картоплю скласти в рукав для запікання. Рівномірно розподілити.

На картоплю викласти шматочки ребер. Вилити в рукав весь маринад, у якому маринувалися ребра. Часник почистити, нарізати пластинками та рівномірно розподілити по всій поверхні м’яса й картоплі.

Рукав зав’язати, зубочисткою зробити декілька проколів та відправити в духовку, розігріту до 200ºС.

Запікати близько години до рум'яної скоринки.

Подавати ребра разом із картоплею.

ребра, свинячі ребра, страви зі свинини, запечені реберця, запечені ребра, свинячі ребра по-португальськи, м`ясо та субпродукти, свинина, португальська кухня, запечені свинячі ребра, запечені реберця, реберця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую