ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Роли «Дор-блю» з форелі, авокадо та блакитного сиру

13 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1722
Подавати роли з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.
Подавати роли з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром. Фото: автора

Роли на основі сиру з благородною блакитною пліснявою утворюють яскраве смакове поєднання з водоростями норі.

Ще один рецепт до тисячі рецептів ролів. Цей варіант має незвичний пікантний смак. Виявляється, що саме сир «Дор-блю» чудово підходить до норі, виходить дуже яскраве смакове поєднання. Смак ролів настільки оригінальний, що обов’язково сподобається кожному гурману. Головне правильно підібрати всі інгредієнти.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 склянка рису для суші,

3 ст. л. рисового оцту,

1,5 ст. л. цукру,

0,5 ст. л. солі,

2-3 ст. л. соєвого соусу (або рибного тайського, устричного),

3 листки водоростей норі.

Начинка:

100-150 г малосольної форелі,

1 авокадо,

100 г блакитного сиру «Дор-блю».

За бажанням:

чорна ікра «Тобіко»,

сир «Філадельфія»,

кунжут.

ПРИГОТУВАННЯ:

Зварити рис: спочатку його слід ретельно промити (до «чистої води»), потім залити водою і залишити максимум на годину. Крупи можна брати стільки, скільки вам завгодно, головне дотриматися пропорції рису і води: 1:1-1:1,2. При цьому варити слід у тій воді, в якій крупа замочувалася. Каструлю з готовим рисом прибрати з вогню і дати постояти під кришкою 20 хвилин. Потім перекласти його у дерев'яний, скляний або порцеляновий посуд. Полити рівномірно заправкою з рисового оцту, цукру, солі та соєвого соусу (2 ст. л. — ніжний смак, 3 ст. л. — можна їсти без соєвого соусу, дуже зручно!). Розмішати дерев'яною лопаткою.

Нарізати смужками сир, авокадо та рибу.

Рис тонким шаром розкласти на листку норі. З двох довгих сторін залишити близько 1 см порожнього простору об листок норі краще заклеїти, потрібно змастити вільні від рису краї водою з оцтом, в якому змочують руки при накладанні рису).

Покласти на рис сир «Дор-блю», рибу і авокадо.

Ще один варіант — авокадо, риба та «Філадельфія»:

Або — авокадо, риба, «Філадельфія» та ікра:

За допомогою бамбукового килимка обережно скрутити рол.

Притискати «рулетик» потрібно по всій довжині, щоб роли не розкручувалися при нарізанні.

Залишити готові роли на 5 хвилин, поклавши їх на шов (щоб вони добре схопилися і проклеїлися). На обробній дошці за допомогою гострого ножа розрізати роли на окремі часточки.

Прикрасити роли на власний розсуд.

Подавати з соєвим соусом, рибним соусом, васабі та маринованим імбиром.

японська кухня, ролли, суші, роли, риба та морепродукти, рис для суші, роли Дор-блю, роли з лососем, роли з блакитним сиром, роли з авокадо, смачні роли, домашні роли, домашні суші, норі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую