Гаряча тема:
- Війна
Ще один рецепт до тисячі рецептів ролів. Цей варіант має незвичний пікантний смак. Виявляється, що саме сир «Дор-блю» чудово підходить до норі, виходить дуже яскраве смакове поєднання. Смак ролів настільки оригінальний, що обов’язково сподобається кожному гурману. Головне правильно підібрати всі інгредієнти.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 склянка рису для суші,
3 ст. л. рисового оцту,
1,5 ст. л. цукру,
0,5 ст. л. солі,
2-3 ст. л. соєвого соусу (або рибного тайського, устричного),
3 листки водоростей норі.
Начинка:
100-150 г малосольної форелі,
1 авокадо,
100 г блакитного сиру «Дор-блю».
За бажанням:
чорна ікра «Тобіко»,
сир «Філадельфія»,
кунжут.
ПРИГОТУВАННЯ:
Зварити рис: спочатку його слід ретельно промити (до «чистої води»), потім залити водою і залишити максимум на годину. Крупи можна брати стільки, скільки вам завгодно, головне дотриматися пропорції рису і води: 1:1-1:1,2. При цьому варити слід у тій воді, в якій крупа замочувалася. Каструлю з готовим рисом прибрати з вогню і дати постояти під кришкою 20 хвилин. Потім перекласти його у дерев'яний, скляний або порцеляновий посуд. Полити рівномірно заправкою з рисового оцту, цукру, солі та соєвого соусу (2 ст. л. — ніжний смак, 3 ст. л. — можна їсти без соєвого соусу, дуже зручно!). Розмішати дерев'яною лопаткою.
Нарізати смужками сир, авокадо та рибу.
Рис тонким шаром розкласти на листку норі. З двох довгих сторін залишити близько 1 см порожнього простору (щоб листок норі краще заклеїти, потрібно змастити вільні від рису краї водою з оцтом, в якому змочують руки при накладанні рису).
Покласти на рис сир «Дор-блю», рибу і авокадо.
Ще один варіант — авокадо, риба та «Філадельфія»:
Або — авокадо, риба, «Філадельфія» та ікра:
За допомогою бамбукового килимка обережно скрутити рол.
Притискати «рулетик» потрібно по всій довжині, щоб роли не розкручувалися при нарізанні.
Залишити готові роли на 5 хвилин, поклавши їх на шов (щоб вони добре схопилися і проклеїлися). На обробній дошці за допомогою гострого ножа розрізати роли на окремі часточки.
Прикрасити роли на власний розсуд.
Подавати з соєвим соусом, рибним соусом, васабі та маринованим імбиром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: