Гаряча тема:
- Війна
Для мене смачний ідеальний кекс має бути з пухким, в міру вологим, соковитим м'якушем і рум'яною скоринкою. Добре, якщо в ньому присутні наповнювачі у вигляді шоколаду, ягід або замочених в алкоголі сухофруктів. Цей сирний кекс на основі кукурудзяного борошна саме такий. Смаколик виходить невеличким, тому на велику форму інгредієнти слід подвоїти. Ягоди можна використовувати будь-які. Сиру в кексі не багато, але він додає м'якості і випічка залишиться свіжою і на наступний день.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 яйця,
110 г цукру,
3 ст. л. рафінованої олії (я використовувала оливкову),
60 г пшеничного борошна,
60 г кукурудзяного борошна,
1/4 ч. л. соди,
1 ч. л. розпушувача,
100 г кисломолочного сиру,
дрібка солі,
ванілін,
100-150 г будь-яких ягід (у мене черешня з морозилки).
ПРИГОТУВАННЯ:
Збити яйця з цукром, ваніліном та дрібкою солі до стану пишної світлої маси. Додати олію без запаху і знову збити.
Додати сир, збити.
Просіяти два види борошна, соду і розпушувач. Перемішати силіконовою лопаткою.
Ягоди, якщо вони з морозилки, розморожувати не потрібно! Змішати їх з невеликою кількістю борошна.
Запаніровані в борошні ягоди додати в тісто, обережно перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями (манкою, борошном тощо).
Вилити тісто, розрівняти.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180ºС приблизно 40 хвилин. Готовий кекс дістати з форми та притрусити цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: