Гаряча тема:
- Війна
А чи знаєте ви, що справжні класичні деруни готуються виключно з картоплі й цибулі без додавання яєць і борошна? Щоб страва не темніла при охолодженні, до картопляної маси можна додати кисломолочний продукт (сметану, йогурт). Деруни, приготовані зі сметаною без яєць, виходять ніжнішими, хрусткими та смачними. Проте сметану потрібно вибирати жирну й густу, щоб терта картопля не стала зарідкою. Найкраще, все ж таки, їсти деруни одразу ж з «пилу-жару», тоді вони просто не встигнуть потемніти.
500 г картоплі,
1 велика цибулина,
1 ст. л. сметани,
сіль,
суміш перців мелена.
Картоплю натерти на найдрібнішій тертці разом із цибулею (я завжди користуюся спеціальною насадкою для дерунів в електром’ясорубці). Суміш посолити та поперчити.
За бажанням до картопляної маси додати сметану. Дати зайвій рідині стекти через сито, залишивши масу в такому положенні хвилин на 5-10.
Смажити на олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
Готові деруни викласти на паперовий рушник, щоб ввібрався зайвий жир. Подавати зі сметаною або іншими соусами за бажанням.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: